Με de minimis θα καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση του ποσού που θα δοθεί ως ενίσχυση στο πλαίσιο του μέτρου de minimis, ώστε να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών για το 2021, δήλωσε στη Βουλή ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρου Αραχωβίτη.
Το ποσό που θα δοθεί πρέπει να υπολογιστεί, αφού ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία που θα δώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις τιμές που πωλήθηκε το προϊόν και τα οποία κατατέθηκαν στον Οργανισμό μέχρι τις 11 Μαρτίου.
Όσον αφορά τα αποθέματα του 2020 ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι έχει ζητήσει από τις επιχειρήσεις μεταποίησης σταφίδας να του παραθέσουν στοιχεία για τη ζημία που προκάλεσε η πανδημία στην εμπορία του προϊόντος με στόχο να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες αποζημιώσεων που δίνει η ΕΕ και οι οποίες, όμως, έχουν χρονικό περιθώριο την 30η Ιουνίου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αίτημα της ΕΘΕΑΣ για παράταση Σχεδίων Βελτίωσης
- Τα άκουσε για τα καλά ο ΥφΑΑΤ Γιάννης Ανδριανός από εξαγριωμένους Σερραίους αγρότες στην SEREXPO
- Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος από πυροβολισμό 42χρονου - Θεώρησε πως ήταν αγριογούρουνο
- Αποτελέσματα-Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, μετά την 1η Ιανουαρίου 2024»
- Επιχειρηματίες από την Ινδία επισκέπτονται την Ζυθοποιία “Βεργίνα”