Καλλιέργεια τροπικών φρούτων - Σε ποια χώρα επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί την καλλιέργεια τους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Όλο και περισσότεροι Γάλλοι αγρότες επιλέγουν να καλλιεργούν τροπικά φρούτα. Μπανάνες, γκουάβα και άλλα εξωτικά φρούτα καλλιεργούνται τώρα σε θερμοκήπια στη νότια Γαλλία από μερικούς πρωτοπόρους παραγωγούς που προσπαθούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα που σχετίζεται με τις εισαγωγές.
Στα Pyrénées-Orientales, ο Frédéric Morlot καλλιεργεί πολλά εξωτικά προϊόντα στη φάρμα του που ονομάζεται Les Arts Verts. «Στο θερμοκήπιο έχουμε λίγο κουρκουμά, τζίντζερ, μάνγκο και σύντομα θα έχουμε και κάποιο jamrosat, ένα φρούτο με άρωμα τριαντάφυλλου».
«Η πρόκληση είναι να αποκτήσουμε θερμότητα, και στο τέλος, είναι τα ίδια τα φυτά που θα παράγουν αυτή τη θερμότητα. Με τους επιστήμονες, είδαμε ότι τα φυτά δημιουργούν αντιψυκτικό, το οποίο περιέχεται στο χυμό τους και μπορούν να προστατευτούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα».
Ο Frédéric Morlot πουλά τα προϊόντα του σε γαλλικά εστιατόρια και μάλιστα συγκαταλέγει στους πελάτες του έναν πρωταγωνιστή σεφ. «Είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με τους μεγαλύτερους Γάλλους σεφ σε εξωτικά προϊόντα που δεν ταξιδεύουν για ώρες με αεροπλάνο ή ένα μήνα με πλοίο. Αυτό θα μας επιτρέψει τελικά να έχουμε μηδενικό αντίκτυπο άνθρακα».
Πηγή: france24.com , freshplaza.com
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γρίπη των πτηνών: Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να είναι στο ραντάρ μας
- Ημερίδα με θέμα αφαίρεσης αλκοόλης σε οίνους ΠΟΠ Σαντορίνη και ΠΓΕ Κυκλάδες
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά
- Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ στη Βέροια
- Η παραμορφωτική ασθένεια “χτύπησε” τα πυρηνόκαρπα και στο Αμύνταιο - Κινδυνεύουν να μείνουν αδιάθετα