ΚΕΟΣΟΕ: Μετά τον καταστροφικό παγετό η παραγωγή κρασιού στη Γαλλία εκτιμάται σε 32 εκατομμύρια hl
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Εάν επιβεβαιωθούν οι τρέχουσες εκτιμήσεις, η συγκομιδή του 2021 θα είναι χαμηλότερη από εκείνη του 2017, η οποία ανερχόταν μόλις σε 38 εκατομμύρια hl.
Ο Ygor Gibelind, υπεύθυνος της βιομηχανίας οίνου στο France AgriMer, παρουσίασε προσωρινή εκτίμηση παραγωγής στα 32 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου για τη φετινή συγκομιδή. «Αυτή είναι η δυνητική εκτίμηση της καλλιέργειας σύμφωνα με την πρόβλεψη του τμήματος της βιομηχανίας», ανέφερε στις 22 Απριλίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του οργανισμού μετά τη σύνοδο του συμβουλίου Οίνου της προηγούμενης ημέρας. «Οι απώλειες υπολογίζονται μεταξύ 1,5 και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου στα 15 εκατομμύρια εκατόλιτρα». Εάν επιβεβαιωθούν οι αριθμοί, η συγκομιδή του 2021 θα είναι χαμηλότερη από εκείνη του 2017, η οποία ανήλθε σε μόλις 38 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Παραμορφωμένα πυρηνόκαρπα: Ερώτηση Βασίλη Κοτίδη προς τον ΥπΑΑΤ
- Ομιλία Διοικητή ΑΑΔΕ στο 10ο Διεθνές Συνέδριο για τα Δικαιώματα των Φορολογουμένων
- Νέες δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια παρουσιάζουν, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Επιμελητήριο Ημαθίας
- Ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης για τις ζημιές της κακοκαιρίας “Daniel” στη Μαγνησία
- Πιερία: Φωτιά ξέσπασε σε χωράφια με σιτηρά