Ξεκίνησε η εκταμίευση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας - Ποιους αφορά
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεωργίου Γεωργαντά και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, ξεκίνησαν οι πρώτες εκταμιεύσεις πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 25.250.266 €, που αφορούν σε ιδιωτικές επενδύσεις του Υποέργου «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων».
Στο Υποέργο, μέχρι σήμερα, εγκρίθηκε η ένταξη 24 επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 116.675.720 € και δημόσιας δαπάνης 59.687.076 € αντίστοιχα, ενώ η αξιολόγηση και των λοιπών υποβληθέντων σχεδίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση και έγκριση των προτάσεων καθώς και οι εκταμιεύσεις έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, αφού η υποβολή τους έγινε μόλις πριν ένα εξάμηνο (15 Ιουνίου 2022), μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και σε Πληροφοριακό Σύστημα που ανέπτυξαν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε ψηφιακά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αθωώθηκε κτηνοτρόφος από τα Ζωνιανά για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας και τον νέο Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας – Μία ακόμη διεκδίκηση που έγινε πράξη
- Μ. Σχοινάς: «Σημαντική συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Διατηρούνται τα βασικά εργαλεία εισοδηματικής στήριξης των αγροτών»
- Νίκος Κουτσογιάννης στην TV100: Ευρήματα διεθνούς ενδιαφέροντος στo Αρχαίο Γυμνάσιο της Μίεζας
- 109 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Νοέμβριο για αναζήτηση εργασίας και επιχειρηματικότητα










