Σουβλάκι: Διευκρινίσεις ΣΕΒΕΚ για την αύξηση της τιμής του
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Με αφορμή δημοσιεύματα για την αύξηση της τιμής στα σουβλάκια χοιρινού κρέατος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος ΣΕΒΕΚ, διευκρινίζει τα εξής :
Από τα τέλη Φεβρουαρίου έχει διεθνώς προκύψει σημαντική αύξηση στην τιμή της πρώτης ύλης του χοιρινού κρέατος, η οποία κυμαίνεται σε ποσοστό περίπου 30-32%.
Στατιστικά ανά διετία παρατηρείται η ταυτόχρονη εκδήλωση πολλών αιτίων οι οποίες οδηγούν στην αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος. Το φαινόμενο οφείλεται συνήθως στην κυκλικότητα της ζωής των ζώων, σε ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται κατά καιρούς, σε έκτακτα γεγονότα και καιρικά φαινόμενα, στην αύξηση της ζήτησης από ορισμένες μεγάλες χώρες και γενικώς στην εκτροπή από την φυσιολογική και προγραμματισμένη εξέλιξη της αγοράς.
Συνήθως οι συνέπειες είναι παροδικές και οι αυξήσεις απορροφούνται από την βιομηχανία μεταποίησης και την αλυσίδα διανομής. Όταν όμως το διάστημα αυτό παρατείνεται, όπως συνέβη και τώρα, οι συνέπειες πλέον για τη βιομηχανία ξεπερνούν τη δυνατότητά της να απορροφήσει τους κραδασμούς, με αποτέλεσμα να φτάνει η αύξηση εν μέρει και στον τελικό καταναλωτή.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τρόποι για να έχετε υψηλές αποδόσεις στο λαχανόκηπο σας
- Δες γιατί νιώθουν αδικημένοι οι παραγωγοί αχλαδιών (Βίντεο)
- Από 14 έως 28 Μαΐου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ύψους 287,5 εκ. €
- Ο Μπάμπης Δαλαλάκης αύριο στην "Ελληνική Παραγωγή" WEB TV
- Δες τα αποτελέσματα σε κεράσια στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας με την Υποστήριξη της Fytofarm!