Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ για το θέμα με τα νεκρά ζώα στον Ξηριά έχουν ο Δήμαρχος Αλμυρού και κτηνοτρόφοι
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα βρεθεί την Δευτέρα 16/12 ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κώστα Τσιάρα και τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Γεώργιο Στρατάκο. Τον Δήμαρχο Αλμυρού θα συνοδεύει τριμελής αντιπροσωπεία των Κτηνοτρόφων του Δήμου Αλμυρού με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αναστάσιο Σκούρα.
Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η εξεύρεση λύσης στο μείζον θέμα που έχει προκύψει με τα νεκρά ζώα που πέταξαν ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι στον χείμαρρο Ξηριά (καθώς και σε άλλα ρέματα της περιοχής της Ευξεινούπολης), δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα για όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής που διαθέτουν πάνω από 10.000 σταυλισμένα ζώα.
Εξάλλου, την Τρίτη 17/12/ 2024 ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης θα ταξιδέψει εκ νέου στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και με τον Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Σάββα Χιονίδη για θέματα του Δήμου.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Δημήτρης Μόσχος νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
- 42 προτάσεις για την ενίσχυση της έρευνας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 8 εκατ ευρώ
- Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ για επιστροφές αχρεωστήτως και διόρθωση των μειώσεων των ενισχύσεων που υπέστησαν οι παραγωγικοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι
- Βαμβάκι: Τα Βασικά Στάδια Ανάπτυξης που κάνουν τη διαφορά και οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση
- Σοκ και θλίψη για τον θάνατο των αδελφών Ζότα