Καστοριά: Σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε μηλοκαλλιέργειες του Τοιχιού και του Κεφαλαρίου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Λίγα λεπτά ισχυρής χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες στο Τοιχιό της Καστοριάς. Το φαινόμενο, που σημειώθηκε ξαφνικά, ήρθε να προστεθεί στις ήδη σημαντικές ζημιές που είχαν προκαλέσει οι ανοιξιάτικοι παγετοί, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τη φετινή σοδειά, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της συγκομιδής της ποικιλίας “Gala”.
Η ένταση της χαλαζόπτωσης ήταν τέτοια που, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, το χαλάζι κάλυψε τις εκτάσεις και άργησε να λιώσει, αφήνοντας πίσω του ένα τοπίο καταστροφής. Τα μήλα, έτοιμα πλέον για τη συγκομιδή, χτυπήθηκαν ανηλεώς, με αποτέλεσμα να καθίστανται μη εμπορεύσιμα.
Η διπλή αυτή «επίθεση» της φύσης, πρώτα με τον παγετό και τώρα με το χαλάζι, έχει φέρει τους αγρότες στα όριά τους. Απευθύνουν έκκληση για την άμεση και ταχεία παρέμβαση του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ). Ζητούν να μεταβούν το συντομότερο δυνατόν κλιμάκια εκτιμητών στην περιοχή, ώστε να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη καταγραφή των ζημιών και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.
Πηγή; ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος κύκλος ερευνών μετά την έφοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων
- Συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας ένας άνδρας για χιλιάδες παράνομα καπνικά προϊόντα
- Μ. Σχοινάς από την ΚΕΔΕ: Κλείνει μια ιστορική εκκρεμότητα στη Μεσσηνία, άμεσα οι υπογραφές για το Μιναγιώτικο φράγμα – Πάνω από 1 δις για αρδευτικά έργα και αγροτική οδοποιία
- HELLO σε όσα έρχονται, CIAO σε όσα σε κρατούν πίσω! Επένδυσε στις ξένες γλώσσες με την Easy Education!
- Κουρέτας: Άμεση παρέμβαση στο ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για την προστασία των ελαιοπαραγωγών σε Μαγνησία, Σποράδες και Λάρισα










