Ελασσόνα: Ζητά αυτοψίες από τον ΕΛΓΑ για το πρόβλημα καρπόπτωσης στις καρυδιές
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Aυτοψίες και έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ζητά να πραγματοποιηθούν στις καλλιέργειες καρυδιάς στο Δήμο Ελασσόνας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, μέσω σχετικής επιστολής που έστειλε στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπ. Σπυρόπουλο, καθώς παρατηρείται έντονη καρπόπτωση.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ελασσόνας, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “το τελευταίο διάστημα οι καλλιεργητές καρυδιάς του Δήμου μας παρατήρησαν στα διάφορα στάδια της καλλιέργειας, έντονη καρπόπτωση, λόγω μη σωστής γονιμοποίησης.
Πιθανολογούν ότι οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος (παγετός τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, άστατος καιρός κατά την περίοδο της ανθοφορίας) με αποτέλεσμα τη μείωση στο σύνολο της αναμενόμενης παραγωγής.
Συναισθανόμενοι την ανησυχία των παραγωγών της περιοχής, παρακαλούμε, όπως κλιμάκιο της υπηρεσίας σας προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος και για τις δικές σας σχετικές ενέργειες για αποζημίωση των παραγωγών του Δήμου Ελασσόνας“.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Απόφαση του ΥπΑΑΤ, Κώστα Τσιάρα για λήξη της θητείας του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΓΣΕΕ: Να σταματήσει η γενοκτονία των αθώων στη Γάζα, ανθρωπιστική βοήθεια τώρα!
- Γιατί η τσουκνίδα είναι ωφέλιμο φυτό;
- Κέλλας στο 11 ο Συνέδριο της ΓΑΙΑ Επιχειρείν: Στα συνεργατικά σχήματα το μέλλον του αγροτικού τομέα
- Η PJ Condellis SA στις Ημέρες Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Περιστέρι σε περιμένει!