Στις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές της Ημαθίας ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Τις περιοχές της Ημαθίας που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ., Διονύσης Σταμενίτης.
Συνοδευόμενος από τους βουλευτές της περιοχής και τοπικούς φορείς, ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης έκανε αυτοψία στις καλλιέργειες που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των παραγωγών για τα αποτελέσματα των φαινομένων στις καλλιέργειες ροδάκινων, μήλων και άλλων δενδροκαλλιεργειών αλλά και στις τομάτες, παρουσιάζοντας το πλάνο στήριξης του ΥΠΑΑΤ για τους πληγέντες.
Συγκεκριμένα, ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης επισκέφθηκε το Λουτρό και την Κουλούρα Ημαθίας, αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Νέος Αλιάκμων», όπου συνομίλησε με τους παραγωγούς για τις συνέπειες των φαινομένων, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των αγροτών, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, αναζητώντας παράλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία στο πλαίσιο που το επιτρέπει η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί και αυτή η δύσκολη κατάσταση, προϊόν της κλιματικής κρίσης.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κώστας Τσιάρας: Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή. Το νερό είναι δύναμη ζωής, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή
- Ροδόπη: Ακριδόπληκτες κηρύχθηκαν όλες οι δημοτικές κοινότητες του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών
- Φιλοξενία παρουσιαστών της ιορδανικής τηλεόρασης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- Καινοτόμες Λύσεις για τη Μετάβαση σε μια Κυκλική Βιοοικονομία – Εξάλειψη των Πλαστικών Αποβλήτων στη Γεωργία και τις Συσκευασίες Τροφίμων
- ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ ΧΑΝΙΑ 2025