Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε χαλαζόπτωση σε περιοχές της Μεσσηνίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες, κυρίως σε ελαιόδεντρα σε περιοχές της νότιας Τριφυλίας και σε χωριά της Δ.Ε. των Γαργαλιάνων, προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί και έπληξε κυρίως τους οικισμούς Μουζάκι, Πυργάκι, Φλόκα και Βάλτα καθώς και Λαγκούβαρδο και Κουτσουβέρι.
Οι καταστροφές εντοπίζονται κυρίως στον καρπό των δένδρων σε μια περίοδο όπου έχει ξεκινήσει ή ξεκινά άμεσα η διαδικασία της ελαιοσυγκομιδής. Κλιμάκια της ΔΑΟΚ Τριφυλίας μετέβησαν άμεσα στις περιοχές, ενώ σήμερα αναμένεται και κλιμάκια του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει πλήρης αποτίμηση και καταγραφή των ζημιών.
Σε επικοινωνία που είχαν με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι βουλευτές Μεσσηνιάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ζητήθηκε ο Οργανισμός να σταθεί ενεργά στο πλευρό των αγροτών που βρίσκονται εν μέσω της ελαιοσυγκομιδής, σε μια εποχή που η τιμή του ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι σημερινές ζημιές αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στο διαθέσιμο εισόδημα των παραγωγών.
Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε ότι ο Οργανισμός είναι σε υψηλό επίπεδο ενεργοποίησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου και δόθηκε εντολή για τη μετάβαση εκτιμητών προκειμένου να υπάρξει αναλυτική καταγραφή της έκτασης των ζημιών.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η παραμορφωτική ασθένεια "αποτελειώνει" τη ροδακινοπαραγωγή - Σιγή ιχθύος για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη In Motion for Safety: Ολοκληρώθηκε το Δεύτερο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης
- Κώστας Τσιάρας: Υλοποιούμε μια στρατηγική ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Χρήστος Κέλλας « Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη - Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη
- Διονύσης Σταμενίτης: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζουμε για την ασθένεια στη ροδακινιά» - Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ