Τρύγος 2022 Νάουσα: Ο όψιμος τρύγος, διόρθωσε τις επιπτώσεις των βροχοπτώσεων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Η φετινή αμπελοοινική χρονιά αποτέλεσε έκπληξη για πολλές περιοχές τις Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του έτους οι συνθήκες ήταν ιδανικές, όμως στο τελευταίο στάδιο του αμπελουργικού κύκλου, αυτό της ωρίμασης και πριν τον τρύγο οι βροχοπτώσεις ήταν αρκετές και με μεγάλη διάρκεια, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην ωριμάσουν πλήρως τα σταφύλια σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ο τρύγος να είναι όψιμος.
Οργανοληπτικά η χρονιά εξισορροπήθηκε με την μετάθεση του τρύγου σε μεταγενέστερο χρόνο (περίπου 20 ημερών) λόγω των ικανοποιητικών καιρικών συνθηκών. Η παρουσία χρωστικών στους οίνους είναι εξαιρετική, τα αρώματα και οι τανίνες παραμένουν στην ίδια κατηγορία, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερες οξύτητες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για το Αμπέλι | Αγροτικά νέα και ειδήσεις IMATHIOTIKIGI.GR
- ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Φρένο σε παράνομα συμπληρώματα διατροφής στην Αττική – Φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ
- Οι συνεταιρισμοί στο επίκεντρο της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ύπαιθρο
- Νέα εμφάνιση αρκούδας στη Λευκοπηγή Κοζάνης – Καταγγελία για επίθεση σε οικόσιτα ζώα
- Επίσκεψη της Συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα και της Γραμματείας Εθελοντισμού της ΝΔ στην Ημαθία










