Επιστολή στους βουλευτές Ν.Πιερίας απέστειλε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας, με αφορμή την μείωση των ποσών που χορηγούνται στους δικαιούχους Μελισσοκόμους για την Αντικατάστασταση κυψελών και την Νομαδική Μελισσοκομία απέστειλε σχετική επιστολή στους βουλευτές της ΠΕ Πιερίας, με το παρακάτω περιεχόμενο.
Αξιότιμοι βουλευτές/ βουλεύτριες του Ν. Πιερίας,
Βαίνουν μειούμενες οι ενισχύσεις που χορηγούνται στους δικαιούχους μελισσοκόμους, μέσω των «Δράσεων Μελισσοκομίας» που αφορούν την αντικατάσταση κυψελών και την ενίσχυση της νομαδικής μελισσοκομίας. Και αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα εξαίρεση του κλάδου της Μελισσοκομίας από τους οικονομικά πληττόμενους κλάδους από τον COVID -19.
Παραθέτουμε τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, που δυστυχώς αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Μελισσοκομία διανύει κρίσιμη για το μέλλον της περίοδο.
Οι Υπουργικές αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ των τριών τελευταίων ετών επαληθεύουν την αγωνία μας:
• Υ.Α. 28/08/2020 Αρ. Πρωτ. 457/235730. Αντικατάσταση κυψελών 16,50 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη, Νομαδική μελισσοκομία 3,44 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη.
• Υ.Α. 06/09/2019 Αρ. Πρωτ. 550/221267. Αντικατάσταση κυψελών 18,34 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη, Νομαδική μελισσοκομία 4,17 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη.
• Υ.Α. 31/07/2018 Αρ. Πρωτ. 653/107123. Αντικατάσταση κυψελών 20,00 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη, Νομαδική μελισσοκομία 4,78 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη.
Κατά εξαίρεση η ενίσχυση για τους μελισσοκόμους των μικρών νησιών από 1,2 εκ. ευρώ το 2018, αυξήθηκε σε 1,8 εκ. ευρώ το 2020.
Οι μελισσοκόμοι της Πιερίας καταθέτουν την ανησυχία τους για τις δυσάρεστες συνέπειες που θα έχουν οι ψαλιδισμένες ενισχύσεις προς τον κλάδο μας.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας.
Αναμένουμε την έμπρακτη στήριξή σας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η παραμορφωτική ασθένεια "αποτελειώνει" τη ροδακινοπαραγωγή - Σιγή ιχθύος για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη In Motion for Safety: Ολοκληρώθηκε το Δεύτερο Σεμινάριο Ασφαλούς Οδήγησης
- Κώστας Τσιάρας: Υλοποιούμε μια στρατηγική ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων
- Χρήστος Κέλλας « Seafood Expo Global 2025» στη Βαρκελώνη - Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ευρώπη
- Διονύσης Σταμενίτης: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που εφαρμόζουμε για την ασθένεια στη ροδακινιά» - Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ