Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι λεπτομέρειες για το Σύστημα Παροχής Αγροτικών Συμβουλών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Πάνω σε αυτή θα στηριχθεί η προκήρυξη του Μέτρου 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που θα έχει προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ περίπου.
Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η παροχή συμβουλών σε γεωργούς, προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων ή επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρει η απόφαση, οι γεωργικές συμβουλές επιδιώκουν την εκπλήρωση των στόχων τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται και να προσαρμόζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπ' όψη, μεταξύ άλλων, στόχους και πολιτικές που αποτυπώνονται στις Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης των Περιφερειών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά
- Πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την εκτεταμένη καρπόπτωση και ξήρανση δενδρωδών καλλιεργειών
- Κρήτη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2026. Η Κρήτη αναδεικνύει τον νέο σεφ που θα τη εκπροσωπήσει στην Ευρώπη
- Συνελήφθη κτηνοτρόφος στη Λέσβο: Μετέφερε παράνομα τα πρόβατά του εν μέσω καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
- UEFA: 3 αγγλικές ομάδες και 6 Iσπανοί προπονητές στους 4 τελικούς











