Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και παραγωγών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ελαιοπαραγωγών, αμπελοπαραγωγών και συνεταιριστικών οργανώσεων είχε την Παρασκευή (1-11-2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.
Ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης στα θέματα της δημιουργίας διεπαγγελματικών οργανώσεων και αντάλλαξε απόψεις γύρω από το υπό δημιουργία θεσμικό πλαίσιο του νόμου για την εξυγίανση των Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Παράλληλα, συζητήθηκαν οι παραλείψεις της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου σε ό,τι αφορά τα διαχειριστικά σχέδια στις βοσκήσιμες γαίες και οι επόμενες κινήσεις του Υπουργού στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.
Τέλος, στη συζήτηση με τους κτηνοτρόφους τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της αφρικανικής πανώλης καθώς επίσης και τρόποι αύξησης της παραγωγικότητας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής τους θέσης στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΚΕΟΣΟΕ: Εκριζώσεις, εμβολιασμοί, σταφύλια που μένουν στο αμπέλι... Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια εγείρει ανησυχίες
- ΕΕ: Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την ανταγωνιστικότητα
- Οδηγίες για τον περιορισμό του καταρροϊκού πυρετού μετά τα κρούσματα στην περιοχή Δήμου Ήλιδας
- Ο Βεροιώτης Γεώργιος-Ξάνθιππος Τροχόπουλος θα τιμηθεί στα Ελευθέρια της Βέροιας
- Τμήματα Δημοτικού & Γυμνασίου Πουκαμισάς – Η Σωστή Βάση για το Μέλλον