De minimis και παράταση της ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΛΓΑ) του 2018
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Διοίκηση της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ο.Π Ν. Ημαθίας στο οποίο αναφέρει τα εξής:
Ικανοποιήθηκε το αίτημα που υπέβαλε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο για την φορολογική απαλλαγή των αποζημιώσεων που δόθηκαν σύμφωνα με τον Κανονισμό που είναι γνωστός ως de minimis . Οι εν λόγω αποζημιώσεις μέχρι σήμερα εντάσσονταν στην κατηγορία των επιδοτήσεων με αποτέλεσμα να φορολογούνται μειώνοντας το εισόδημα των παραγωγών . Ύστερα από διερεύνηση με την ομάδα συμβούλων του Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου , διαπιστώθηκε η δυνατότητα απαλλαγής από την φορολόγηση και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία .
Εκτός από την ωφέλεια που προκύπτει άμεσα για το αγροτικό εισόδημα από το μέτρο αυτό , δίνεται η δυνατότητα οι αποζημιώσεις αυτές να ενταχθούν στην Εμπορική αξία των πωλήσεων των Οργανώσεων Παραγωγών και να επιχορηγηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα Επιχειρησιακά Προγράμματά τους , αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ωφέλεια που θα προκύψει για τον Αγροτικό τομέα .
Παράλληλα γνωστοποιούμε στους Αγρότες της Ημαθίας ότι ικανοποιείται το αίτημα που υπέβαλε η Κοινοπραξία πρός τον ΕΛΓΑ για παράταση της ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του 2018 που έληγε τέλος Σεπτεμβρίου , έως το τέλος Οκτωβρίου .
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΕΛΓΑ : «Πράσινο φως» για τον ανάδοχο του Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας - Επεκτείνεται η κάλυψη κατά 1.000.000 στρέμματα
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: DRONE θα επιτηρεί για πρώτη φορά τους ορεινούς όγκους της Ημαθίας
- Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»
- Το Agrifood Leadership στην «καρδιά» της Ευρώπης
- Ζητείται εποχικό προσωπικό από την κονσερβοποιία P.MOSCHA Α.Ε. - Ημερομίσθιο περίπου 40 ευρώ καθαρές αποδοχές