Σημαντική μείωση του αναμενόμενου όγκου παραγωγής ροδάκινων & νεκταρινιών φέρνουν οι χαλαζοπτώσεις
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Τις πληγές τους μετρούν οι παραγωγοί της Ημαθίας μετά τη χτεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε τις καλλιέργειες τους.
Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές οι οποίες "χτυπήθηκαν" από τη χαλαζόπτωση είναι τα Ριζώματα, το Ροδοχώρι στο οποίο είχαν προκληθεί ξανά ζημιές, πληροφορίες αναφέρουν για τον Άγιο Γεώργιο και Αγία Μαρίνα Ημαθίας, καθώς και για τις περιοχές της Νάουσας, το Γιαννακοχώρι, την Επισκοπή, τα Μονόσπιτα και τα Λευκάδια. Επίσης μεγάλες καταστροφές υπέστησαν και καλλιέργειες της περιοχής του Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου στη Λάρισα αλλά και των περιοχών των Γιαννιτσών.
Η "Ημαθιώτικη Γη" επικοινώνησε με παραγωγούς από τις πληγείσες παραπάνω περιόχες, οι οποίοι μας ανέφεραν ότι περιμένουν άμεσα να υπάρξει αναγγελία ζημιάς και να γίνουν σύντομα οι εκτιμήσεις αφού κάποιες ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.
Να επισημάνουμε ότι δεν έχει γίνει εκτίμιση των εκτάσεων που έχουν πληγεί από τις χαλαζοπτώσεις , αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ζημιές στη φετινή παραγωγή είναι τεράστιες, και η ζήτηση για τα προϊόντα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα, δημιουργώντας την όποια αυξητική τάση όσον αφορά τις τιμές.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Μαυρολιά Μεσσηνίας αποκτά γενετική ταυτότητα - Πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
- Η κατάλληλη περίοδος για λίπανση και κλάδεμα στη φιστικιά
- ΚΕΟΣΟΕ: «Δεν θα βάλει τέλος στην κρίση του οίνου, αλλά θα τη μετριάσει λίγο»: Η Ευρώπη κινητοποιείται για τους αμπελώνες της, χωρίς να πιστεύει σε θαύματα
- Τέσσερις συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων σε περιοχές της Λάρισας
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει την Υγεία - Τα οφέλη, οι κίνδυνοι και τα όρια











