Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει τους ροδακινοπαραγωγούς - Δήλωση του προέδρου της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
 - Κατηγορία Αγροτικά Νέα
 
Πριν λίγες μέρες μιλήσαμε για μυστικότητα και έλλειψη ενημέρωσης των παραγωγών από βουλευτές και διάφορους φορείς.Επιτέλους ενημέρωση για τους ροδακινοπαραγωγούς που αγωνιούν εδώ και 4 μήνες για τις αποζημιώσεις(βροχοπτώσεις) και τις ενισχύσεις(Ρωσικό εμπάργκο).
Στην τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Ημαθίας Χρήστο Γιαννακάκη η διαδικασία κάλυψης από τον ΕΛΓΑ των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου. «Η ζημία θα καλυφθεί, υπάρχει ένα κονδύλι, το ύψος του οποίου όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη…» τόνισε ο κ. Γιαννακάκης μιλώντας στον Άκου 99.6. Σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή για το θέμα στον ΕΛΓΑ τέθηκε το καταρχήν πλαίσιο ενεργειών, από το οποίο θα καλυφθούν και οι μεμονωμένοι παραγωγοί, «όχι κατά στρέμμα αλλά εξατομικευμένα, με βάση στοιχεία παραγωγής προηγούμενων ετών» όπως είπε ο κ. Γιαννακάκης, προκειμένου να μην θεωρηθεί ενίσχυση.
Για το θέμα της στρεμματικής ενίσχυσης των Ευρωπαίων ροδακινοπαραγωγών λόγω του εμπάργκο ο κ. Γιαννακάκης απάντησε ότι ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η σχετική έκθεση από την οποία προκύπτει η μείωση του εισοδήματος των παραγωγών την τελευταία τριετία. Η έκθεση θα σταλεί από το υπουργείο στις Βρυξέλλες στις αρχές Δεκεμβρίου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Kinsen Hellas εξαγόρασε τη θυγατρική της Europcar Mobility Group στην Αυστρία και την Ουγγαρία
 - Δες το ψαλίδι που κάνει πανεύκολο το κλαδεμα! (Βίντεο 2025)
 - Ημιμόνιμο Μανικιούρ: Η Απόλυτη Τάση Για Λάμψη Με Διάρκεια
 - Ε.Π.ΑΘΛ.Α: «Υπάρχουν αναφορές για ύποπτο στοιχηματισμό στους συγκεκριμένους αγώνες»
 - Επιχειρηματική συνάντηση με Ιταλούς αγοραστές για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών διοργάνωσε η ΠΚΜ
 
     







 


