Απόφαση σταθμός για τις κατασχέσεις εξισωτικών αποζημιώσεων μετά από καταγγελία του ΑΚΚΕΛ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Μετα απο καταγγελία του προέδρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας κου Βακη Τσομπανίδη στον συνήγορο του πολίτη για τις παράνομες απο τις τράπεζες κατασχέσεις των εξισωτικων αποζημιώσεων, ο συνήγορος του πολίτη γνωμοδότησε πως " η εξισωτική αποζημίωση υπάγεται στην αρχή του ακατάσχετου της παρ. 1 του άρθρου 32 ν.4314/2014". " Δεδομένων των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Πολίτη εκτιμά οτι η κατάσχεση της εξισωτικής αποζημίωσης θίγει την αποτελεσματικότητα της διάθεσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής ανάπτυξης και ματαιώνει το σκοπό της δράσης.
Επειδή το θέμα αφορά μεγάλο αριθμό παραγώγων, προς διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών αλλά και για την διευκόλυνση των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών (τράπεζες, ΔΟΥ) παρακαλούμε να εξετασετε τα διαλαμβανόμενα στο παρόν και να αποφανθειτε σχετικά, ενημερώνοντας εγγράφος το Συνήγορο του Πολίτη και τους εμπλεκόμενους φορείς".
Η απόφαση του Συνηγόρου του πολίτη έχει κονιοποιηθεί στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, στο υπουργείο οικονομικών καθώς και στην ΑΑΔΕ. Από την πλευρά του ο κος Τσιομπανιδης δήλωσε πως το ΑΚΚΕΛ τις επόμενες μέρες θα στείλει την απόφαση σε όλες τις τράπεζες προς συμμόρφωση. Σύμφωνα με την απόφαση κάθε κατάσχεση εξισωτικής από το 2Ο14 έως και σήμερα είναι παράνομη.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δικαίωση ΠΟΓΕΔΥ ως προς τις θέσεις της για την πρότερη υφαρπαγή των προγραμμάτων της βιολογικής γεωργίας & κτηνοτροφίας από τις ΔΑΟ/ΔΑΟΚ
- Η Τεράστια Προσφορά με Δωροεπιταγές Επέστρεψε στο Modole Shopping Center
- Άνοιξαν ΣΗΜΕΡΑ οι αιτήσεις για το Voucher Εργαζομένων και Ανέργων με επίδομα 750€
- Έχεις απορίες για τα ψεκαστικά Drone? Επισκέψου την Επίδειξη Ψεκασμού με Drone στο Αίγιο!
- Παύλος Μαρινάκης: Eξεταστική επιτροπή από την ίδρυση του ΟΠΕΚΕΠΕ έως σήμερα προτείνει η ΚO της ΝΔ