Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος
Καμία υποταγή στην ΚΑΠ της ΕΕ – ο αγώνας των αγροτών συνεχίζεται
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας συμμετείχε στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και χαιρέτισε το μαχητικό του περιεχόμενο και τα ξεκάθαρα μηνύματα που αναδείχθηκαν μέσα από τις ομιλίες των εκπροσώπων της αγροτιάς.
Από το βήμα του συλλαλητηρίου τονίστηκε ότι τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών δεν είναι αποτέλεσμα «κακών συγκυριών», αλλά συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΚΑΠ. Μιας πολιτικής που αυξάνει δραματικά το κόστος παραγωγής, κρατά τις τιμές στον παραγωγό εξευτελιστικές, μειώνει και κατευθύνει τις ενισχύσεις και οδηγεί συνειδητά τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Οι ομιλίες ανέδειξαν ότι δεν υπάρχουν λύσεις χωρίς σύγκρουση με αυτή την πολιτική. Ο «διάλογος» χωρίς αγώνα και οι πρόθυμοι συνομιλητές που καλλιεργούν αυταπάτες λειτουργούν αντικειμενικά ως ανάχωμα στην οργάνωση και τη μαζική πάλη της αγροτιάς. Ο δρόμος των κινητοποιήσεων και της κοινωνικής συμμαχίας με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο. Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια της 28ης Φλεβάρη, μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και τα εργατικά σωματεία, γιατί ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια είναι κοινός.
Συνεχίζουμε με παρουσία στην Agrotica και στο Κιλελέρ.
Ο αγώνας έχει συνέχεια.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 6 έως 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Κοζάνη: Έλεγχος της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής μετά από δημοσιεύματα για νεκρά πρόβατα
- Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για την Ελιά | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Πλημμύρισαν καλλιέργειες στον Δήμο Φαρκαδόνας | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR











