Θεσσαλία: Еνισχύουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας, ενισχύουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας την ικανοποίηση των «αιτημάτων επιβίωσης», όπως τα ονομάζουν. Σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, οργανώνονται νέα συλλαλητήρια στα Φάρσαλα και στο Μικρό Ελευθεροχώρι, εν αναμονή της πανελλαδικής συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στον Παλαμά της Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα, οι αγρότες από τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα, που συμμετέχουν στο μπλόκο στον Ε-65, καλούν σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο των Φαρσάλων, στις 12 το μεσημέρι. Έχουν ήδη προτρέψει φορείς και συλλόγους της περιοχής να συμμετάσχουν. Ακολούθως, στις 6:30 το απόγευμα, οι αγρότες στο μπλόκο του Μικρού Ελευθεροχωρίου θα πραγματοποιήσουν ανάλογη δράση, με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.
Ταυτόχρονα, η πανεπαρχιακή επιτροπή αγροκτηνοτρόφων της Ελασσόνας έχει ήδη εκδώσει σχετικό κάλεσμα για συμμετοχή. Όλα οι βλέμματα στρέφονται πλέον στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά, όπου θα συζητηθεί η γενικότερη εικόνα των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα και θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των αγροτών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Κέιν συμφώνησε για νέο συμβόλαιο και ετοιμάζεται να υπογράψει
- Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στην Agrotica 2026 με τις κορυφαίες μάρκες Massey Ferguson, Manitou, Unia και Maxus
- Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας εγκαινιάζει την Agrotica 2026
- Μέχρι την Παρασκευή οι ανανεώσεις εγγραφής στο ΜΕΝΟ
- Συνάντηση της Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής











