Αποφασισμένοι οι αγρότες στη Πέλλα για κινητοποιήσεις με τρακτέρ - Ζητούν 60 λεπτά στο συμπύρηνο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στις 9 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας με θέματα συζήτησης τα προβλήματα στην διάθεση βιομηχανικού Βερίκοκου και Ροδακίνου και διάφορα άλλα αγροτικά ζητήματα.
Τα μέλη του ΑΣ Δήμου Σκύδρας αποφάσισαν να διεκδικήσουν δυναμικά αυτό που τους αξίζει όσον αφορά την τιμή του συμπύρηνου διότι όπως ανέφεραν η καλλιέργεια με τις τιμές που δίνονται από τη βιομηχανία έχει καταστεί ασύμφορη.
«Είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε τα ροδάκινα στα δέντρα και να βγούμε σε κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι, με τρακτέρ στους δρόμους, αν δεν ανακοινωθούν αξιοπρεπείς τιμές. Ζητάμε τιμή συμπύρηνου στα 0,60 ευρώ / κιλό διότι τα έξοδα τριπλασιάστηκαν και το κόστος παραγωγής από τα 0,38 ευρώ / κιλό σύμφωνα με μελέτη του 2018 έχει εκτοξευτεί στα ύψη σήμερα. Η φετινή παραγωγή δεν είναι αυξημένη , είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι» ανέφερε στην WWW.IMATHIOTIKIGI.GR ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας , Στέφανος Τοπαλίδης και πρόσθεσε «Την Τετάρτη 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στη Βέροια, παρόντων αγροτικών συλλόγων Ημαθίας και Πέλλας, ΣΕΑΣ, Μικρής και Μεγάλης ΕΘΕΑΣ και εκπροσώπων της ΕΚΕ όπου θα συζητηθεί το θέμα του βιομηχανικού ροδάκινου»
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η NEUROPUBLIC ανανεώνει πλήρως το gaiaTRAP, το σύστημα ψηφιακής παρακολούθησης του δάκου της ελιάς
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο: Από την Α΄ Λυκείου μέχρι τις Πανελλήνιες, η σωστή προετοιμασία χτίζεται βήμα βήμα, με σωστή καθοδήγηση
- Μήνυμα Πρόεδρου Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για τις εκλογές της 24 ης Σεπτεμβρίου
- ΠΚΜ : Παράταση εφαρμογής της υποχρεωτικής δήλωσης συγκομιδής ελαιοκάρπου έως την 1η Οκτωβρίου 2027
- Στο 17,2% η βιολογική γεωργία στην Ελλάδα - Μόλις στο 11% στην ΕΕ










