Ενημέρωση ΕΛΓΑ για τις Πρόσφατες Βροχοπτώσεις - Αρνείται να αποζημιώσει τους ροδακινοπαραγωγούς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Αν και αναγνωριζει ο ΕΛΓΑ ότι έχει υπάρξει ζημιά από τις φετινές βροχοπτώσεις στα ροδακινα και νεκταρίνια, τις θεωρεί όμως έμμεσες και μη αποζημιώσιμες.
Δείτε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ
Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΛ.Γ.Α. και των Υποκαταστημάτων ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, Βέροιας και Κοζάνης διενήργησαν επισημάνσεις σε πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης. Από τις επισημάνσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι από τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν άμεσες ζημιές καλυπτόμενες ασφαλιστικά σε καλλιέργειες κερασιάς, δαμασκηνιάς (κυρίως BlackDiamond), καπνού, κηπευτικών και σανοδοτικών φυτών.
Για τις ζημιές αυτές υποβάλλονται δηλώσεις ζημιάς, ενώ το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη ξεκινήσει, με ικανό αριθμό γεωπόνων εκτιμητών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα.
Επίσης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες ροδακινιάς και νεκταρινιάς που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, ζημιά όμως η οποία δεν είναι άμεση και δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποινή μείωσης των επιδοτήσεων επισύρει η καύση υπολειμμάτων γεωργικών καλλιεργειών
- Συνάντηση Τσιάρα – Χάνσεν: Καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι η νέα ΚΑΠ θα παραμείνει εργαλείο ανάπτυξης, καινοτομίας και κοινωνικής συνοχής
- Κ. Σκρέκας: «Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα μπορέσουν οι αγρότες να δουν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς τους»
- Δήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ Σταύρου Καφούνη μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του διαδικτυακού καταστήματος της εταιρίας Shein στη Γαλλία
- Επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στο νοσοκομείο της Νάουσας











