Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι στον Τύρναβο - Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τις μεσημεριανές ωρες την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου για 3η φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προξενώντας τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες που ήταν σε στάδιο συγκομιδής.
Σε απόγνωση βρίσκονται μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι αγρότες της περιοχής.Με μια πρώτη ματιά φαίνεται η μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε καθώς η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν μεγάλη.
Σύντομα ειδοποιήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ του αγροτικού συλλόγου και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουμε διαδικασίες ώστε να αρχησει η διαδικασία αποζημίωσης των συναδέλφων μας που καταστράφηκαν οι καλλιέργειες τους
Διεκδικούμε:
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.
Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή αποζημιώσεων στους παραγωγούς καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής την φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας.
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδά τους λιγότερα.
Ενίσχυση όλων των αγροτών της περιοχης λόγω των επιπλέον καλλιεργητικων εξόδων.
Επιπλέον αντιχαλαζικά μέτρα προστασίας ειδικά σε περιοχές οι οποίες τα τελευταία χρόνια πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και πλέον έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι η αντιχαλαζική προστασία από «αέρος» δεν επαρκεί.
Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται χρόνο με τον χρόνο εντονότερες και θα πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να βρει τρόπους ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες αυτής στις καλλιέργειες.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συλλήψεις και πρόστιμα από την Πυροσβεστική, για φωτιές και θερμές εργασίες στην ύπαιθρο
- Τα ιταλικά κρασιά βλέπουν την κρίση να έρχεται: «χρειαζόμαστε 7 έως 8 εκατομμύρια εκατόλιτρα λιγότερα» μειώνοντας τις αποδόσεις και παγώνοντας τις νέες φυτεύσεις
- Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις των κηπευτικών
- Αρκούδα αναστατώνει χωριά στα ορεινά των Τρικάλων
- ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Συνάντηση για το Ειδικό Πρόγραμμα Γεωργικής Έρευνας για τη δημιουργία νέων ποικιλιών φυτικών ειδών, στη Νάουσα