Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με παραγωγούς και συνεταιριστικές οργανώσεις του Τυρνάβου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Σε συνέχεια των επαφών του με μηλοπαραγωγούς της Αγιάς και ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας και Ημαθίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκε με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων και παραγωγούς της περιοχής του Τυρνάβου.
Εξετάσθηκαν οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε αχλάδια, μήλα, ροδάκινα, σταφύλια και κάστανα, ενώ συζητήθηκε και το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης.
Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να καταβληθούν αποζημιώσεις, αφού προηγουμένως εξετασθεί το μέγεθος της ζημιάς ανά περιοχή και ποικιλία, ώστε να καταστεί δυνατή η κοστολόγησή τους εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου και να καλυφθεί μέρος της απώλειας του εισοδήματός τους.
Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του ΑΣΕΠΟΠ, του ΑΣ Επεξεργασίας και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Τυρνάβου, του ΑΣ Πλατανουλιών «Φρουτοπηγή», της Ομάδας Παραγωγών «Αγρίσσα», του ΑΣ Δένδρων «Γαία Φρούιτ», του ΑΣ Δαμασίου, του ΑΣ «Παραγωγοί Αργυροπουλίου», του ΑΣ. Δελερίων, του Αγροτικού Δενδροκομικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αμπελώνος και του ΑΣ Αμπελώνος.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινά το πρόγραμμα ενίσχυσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών – Στα 600 εκ. με υπερδέσμευση και ιδιωτική συμμετοχή ο συνολικός Προϋπολογισμός
- Σε πανστρατιά για τη λειψυδρία κάλεσε πολίτες και φορείς ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου
- Παράδοση New Holland T4.90F & TERRA DIAS PRO 2000 στο Μεταγγίτσι Χαλκιδικής | Δες τα χαρακτηριστικά τους!
- Θλιβερή η κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας που τερματίζει στην… Έδεσσα!
- Δες πώς να ενισχύσεις το ριζικό Σύστημα και να αξιοποιήσεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους!