Τι ορίζει η τροποποιητική απόφαση για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Οι αγρότες που εγγράφηκαν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τις 30 Οκτωβρίου 2022 εντάσσονται στους δικαιούχους της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως αναφέρεται σε τροποποιητική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυροπουλος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.
Σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση των όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, δικαιούχοι «είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2021 και 2022, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 30η Οκτωβρίου 2022 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».
Σημειώνεται ότι η αρχική απόφαση όριζε πως δικαιούχοι του ΕΦΚ στο πετρέλαιο είναι όσοι έχουν εγγραφεί στο (ΜΑΑΕ) από 1/1/22 έως και την 15/7/22.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΚΚΕΛ: Η Ελλάδα χάνει τους αγρότες της, η εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα επιταχύνεται
- Τζάκρη - Άμεση στήριξη στους πληγέντες βερικοπαραγωγούς της Πέλλας - Ενεργοποίηση των ενισχύσεων deminimis ή ένταξη τους στο Μέτρο 23
- Σίβηρη Χαλκιδικής: Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων διά θαλάσσης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς
- Ανδριανός: Νέο, σαφές και αναλογικό πλαίσιο για τις διοικητικές κυρώσεις στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα
- Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές αποζημιώσεων του 2025 από τον ΕΛΓΑ - Καταβλήθηκαν 6.617.425 € σε 5.201 παραγωγούς










