Ανακοίνωση ΑΣ Ημαθίας για ενισχύσεις De minimis από τις βροχοπτώσεις και το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας αναφέρει τα εξής:
Αναμένοντας μια διευκρινιστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εδώ και 7 μέρες από την πληρωμή ενισχύσεων 26,2 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό κρίσης της ΕΕ , καθώς όπως θα έπρεπε δεν προηγήθηκε διαβούλευση και μεγάλο ποσοστό παραγωγών που θα έπρεπε να λάβουν τα χρήματα έμειναν εκτός πληρωμής, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη – το ίδιο συνέβη και με την «κακή» πληρωμή του ΕΦΚ Πετρελαίου – και δυστυχώς πρόκειται για ακόμη μια άστοχη πληρωμή που τελεί υπό πλήρη προχειρότητα.

Όσον αφορά τις καταστροφικές ζημιές από τις έντονες και άκαιρες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο) που αφορούν κατά κύριο λόγο τους ροδακινοπαραγωγούς (το αποθεματικό κρίσης δόθηκε σε αρκετές καλλιέργειες όπως ντομάτα , βιολογική καλλιέργεια επιτραπέζιου σταφυλιού, οινοποιήσιμοι αμπελώνες, κορινθιακή σταφίδα και ξηρή σουλτανίνα, ροδάκινα, ακτινίδια κ.α.), θέλουμε να πιστεύουμε, ότι τα ποσά ανά στρέμμα θα είναι ανάλογα των ζημιών και θα δοθούν όπως δεσμεύτηκε κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Ημαθία τον Σεπτέμβριο , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς, από το de minimis και μάλιστα ζητάμε να επισπευσθεί η διαδικασία (Οι ποικιλίες που επλήγησαν στάλθηκαν από τον ΕΛΓΑ) και να καταβληθούν στους παραγωγούς άμεσα, αποφεύγοντας τα λάθη προηγούμενων ετών καθώς και των τελευταίων πληρωμών που προαναφέραμε.
Σε κάθε περίπτωση , βρισκόμαστε σε εγρήγορση , αναμένοντας σύντομα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Γεωργαντά καθώς οι ροδακινοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Για τα προβλήματα με την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου η ΕΘΕΑΣ ζήτησε να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Υπ. Οικονομικών
- Ο Ολυμπιακός χωρίς Γκαρθία και Έσε απέναντι στην Κηφισιά
- Αγρότες Κρήτης στη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα: Μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν έως τέλη Νοέμβρη να πληρώσουν τη βασική ενίσχυση
- Τάσος Μπαρτζώκας: Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση αποκαθιστά την ισότητα και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γίνονται πράξη











