Με βάση τα τιμολόγια η ενίσχυση στα λιπάσματα - Ποια τα κριτήρια για την ενίσχυση των 89 εκ. ευρώ στους κτηνοτρόφους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με το συνδυασμό ζωικού κεφαλαίου και την παραγωγή σε γάλα ή κρέας θα γίνει η κατανομή των 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους, σύμφωνα με την πρόταση που εστάλη προς έγκριση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην ΕΡΤ.
Σχετικά με τον τρόπο κατανομής της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι η κατανομή της θα γίνει με βάση τα τιμολόγια αγοράς των λιπασμάτων. Για το θέμα αυτό είπε ότι θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις έως τη Δευτέρα.
Μιλώντας για τα σχέδια βελτίωσης ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι δίνεται η δυνατότητα σε αγρότες να επιδοτηθούν για την αγορά όμορων αγροτεμαχίων κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο καταπολεμά σε ένα μεγάλο βαθμό το ζήτημα του κατακερματισμού του μικρού κλήρου στη χώρα μας.
Σημείωσε ότι μέσω του ιδίου μέτρου θα δοθεί επιδότηση σε παραγωγούς για την κατασκευή ή χρήση προκατασκευασμένων οικίσκων για τη στέγαση εργατών γης.
Τέλος ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της αναζήτησης θεσμικών λύσεων για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, επιδοτούνται 75.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Θ. Τζάκρη - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν προκαταβολές στους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου
- Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης άφησε η φωτιά στο Νιοχώρι στη Μεσσηνία
- Π. Μαρινάκης: Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες τον λογαριασμό από τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις
- Εντυπωσιακή η Παρουσία της New Holland στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου 2025
- «Γεωργία με Ευφυΐα»: Ανασκόπηση ενός πρωτοποριακού Έργου για τον Γεωργικό Τομέα