Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στις Μηλιές» από τη «Νεα Γεωργία Νέα Γενιά»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά (ΝΓΝΓ) πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο 4 Ιουνίου τον πρώτο κύκλο εκδηλώσεων με θέμα «Η αξία των Συνεργατικών Σχημάτων στον πρωτογενή τομέα» στην περιοχή της Φολόης στην Ηλεία. Η πρωτοβουλία αποτέλεσε επιμέρους δράση του εγχειρήματος «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροδιατροφικής Ανάπτυξης στις Μηλιές», την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει ο Οργανισμός με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe.
Η εκδήλωση δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για τον γόνιμο διάλογο των συμμετεχόντων σχετικά με την ανάδειξη ευκαιριών, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Φολόης, με επίκεντρο το χωριό Μηλιές. Ανέδειξε, επίσης τις ευκαιρίες διασύνδεσης των τοπικών προϊόντων με την εγχώρια αγορά και ευρύτερα, ενέργειες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής. Οι ομιλητές μοιράστηκαν με τους ωφελούμενους του προγράμματος την εμπειρία τους ως πολύπειρα στελέχη του κλάδου. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση συνεισέφεραν ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, ειδικός στη σύσταση και λειτουργία συνεργατικών αγροτικών και μεταποιητικών σχημάτων και οργανισμών, ο Νικόλαος Γούσιος, Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ» και η Μαρία Αποστόλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Netafim Ελλάς.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις διάφορες μορφές των συνεργατικών σχημάτων, για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά και επιχειρηματικά εργαλεία και για πρακτικές ιδιαίτερα χρήσιμες σχετικές με τις δραστηριότητές τους στον κλάδο της αγροδιατροφής.
Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε με θέρμη και η απήχηση του πρώτου κύκλου του προγράμματος υπήρξε ιδιαίτερα θετική. Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe, θα συνεχίσει να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάπτυξης του κλάδου της αγροδιατροφής με περιφερειακά προγράμματα και εκπαιδεύσεις που έχουν θετικό πρόσημο για την παραγωγή και την οικονομία του τόπου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η λειτουργία του my1521 – Νέα εποχή στην εξυπηρέτηση των φορολογούμενων
- Δήμος Βέροιας: Υπερσύγχρονος και με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας ο νέος Βρεφικός Σταθμός Κυψέλης
- ΚΕΟΣΟΕ: Δυσοίωνα για τρίτη συνεχή χρονιά τα μηνύματα για τις ποσότητες συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
- Πρόωρη συγκομιδή και παράνομη διακίνηση ατυποποίητων ακτινιδίων: Παρέμβαση ΕΔΟΑ στο ΥΠΑΑΤ και στην ΑΑΔΕ για ελέγχους
- M. Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προς διερεύνηση 6354 ΑΦΜ - 1036 εξαγόμενες εκθέσεις - 22,66 εκ. ευρώ καταλογισθέντα ποσά