Γιώργος Γεωργαντάς: Κανένας επισιτιστικός κίνδυνος για την Ελλάδα - Υπάρχουν εναλλακτικές αγορές
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Υπάρχουν εναλλακτικές αγορές
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας σε σιτηρά, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από Ευρώπη και Αμερική, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέντευξη που έδωσε τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.
Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς έχει ήδη συναντήσει εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Δημητριακών και εκπροσώπους της Αλευροβιομηχανίας οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Σημείωσε δε ότι τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει γίνει εισαγωγή μαλακού σιταριού από τις ΗΠΑ! Και τόνισε ότι όπου χρειασθεί το ΥπΑΑΤ ήδη βοηθά και θα βοηθήσει για να γίνει με απρόσκοπτο τρόπο η εισαγωγή των ποσοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα.
Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ από τους 900.000 τόνους μαλακού σιταριού που χρειάζεται η χώρα, οι 250.000 τόνοι, δηλαδή το 30%, εισάγονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ αν προστεθεί και η Μολδαβία το ποσοστό αυτό φτάνει στο 35%. Η Ελλάδα σε μαλακό σιτάρι παράγει μόνο το 10% των αναγκών της, ενώ σε σκληρό έχει επάρκεια παραγωγής και δεν κάνει εισαγωγές.
Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής και υπογράμμισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο αγρότης που παράγει.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σε εφαρμογή από αύριο Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- ΚΕΟΣΟΕ: Το 80% της νομοθεσίας για το κρασί στην Αργεντινή καταργείται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας
- ΥΠΑΑΤ: Γίνεται πράξη το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Συγκέντρωση ποσού Ρεκόρ στο Christmas Bazaar 2025 της ΕΛΕΠΑΠ και στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου Ασπροπύργου μέσω του Δεσμού
- Χειρουργείται ο Νεϊμάρ και προχωρά στην ανανέωση











