Χρ. Καλογήρου: περιβαλλοντικό έγκλημα τα δηλητηριασμένα δολώματα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στη διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο 4 ερευνητικών προγραμμάτων LIFE (ARCPROM, BalkanDetox, Ζωή για τον ΑΣΠΡΟΠΑΡΗ, Bonelli Eastmed) μίλησε σήμερα η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Χριστιάνα Καλογήρου. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο καθιέρωσης της 22ας Φεβρουαρίου ως «Εθνική Ημέρα Δράσης κατά των Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».
Η κα. Καλογήρου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τα δηλητηριασμένα δολώματα είναι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που απειλεί την άγρια ζωή και τα παραγωγικά ζώα, με παράλληλο κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία, καθόσον για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται τοξικές δραστικές ουσίες φυτοφαρμάκων, οι οποίες ενίοτε είναι και απαγορευμένες.
Σε θεσμικό επίπεδο είναι σαφές ότι υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται σχέδιο ΚΥΑ, ώστε μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, όπως το ΥπΑΑΤ, να καθοριστεί ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο καταπολέμησης της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων.
Μας συνδέει όλους το κοινό μας όραμα, ο κοινός μας στόχος για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Ας εργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε συνθήκες προστασίας της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για το Αμπέλι
- Θανάσης Παπαθανάσης: «Στηρίζουμε τη μελισσοκομία – Θωρακίζουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη των δασικών μας οικοσυστημάτων»
- Το Σύστημα Πουκαμισάς: Για να πετύχεις…άκου τους ειδικούς!
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Δεύτερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2024
- Aπώλειες έως και 95% στην παραγωγή ροδάκινων στο Αμύνταιο