Τα δυσεύρετα νεκταρίνια και ροδάκινα δίνουν υψηλές τιμές στους παραγωγούς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Οι φυσικές καταστροφές που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα (Παγετοί) αλλά και εξακολουθούν να συνεχίζονται(Χαλαζοπτώσεις), δημιουργούν σημαντικές ελλείψεις στην αγορά όσον αφορά τα πυρηνόκαρπα φρούτα, έχοντας ως αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία εφοδιασμού της αγροδιατροφικής αλυσίδας.
Ιδιαίτερη ανησυχία, προκαλεί το ζήτημα να προκύψουν οι οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες στην αγορά, γεγονός που δημιουργείται από τη δυσαναλογία που υπάρχει μεταξύ προσφοράς και ζήτησης των προϊόντων.
Με το ξεκίνημα της παραγωγής παρατηρείται μεγάλη έλλειψη στην αγορά, ειδικά σε βερίκοκα, νεκταρίνια και επιτραπέζια ροδάκινα, λόγω των μειωμένων ποσοτήτων, αφού οι παγετοί κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της Ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής παραγωγής.
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ως συνέπεια των παραπάνω, προκύπτουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για τους παραγωγούς, καθώς και οι προβλέψεις να κρατηθούν σε αυτά τα επίπεδα (1 - 1,20 ευρώ για τα επιτραπέζια ροδάκινα και 1,30 – 1,60 ευρώ για τα νεκταρίνια) - μικρές διακυμάνσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω - καθ΄ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου είναι ευοίωνες, λόγω και των ολοένα και περισσότερων ζημιών που προκύπτουν στην παραγωγή(μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στο Μάϊο), κυρίως από χαλαζοπτώσεις αλλά και έντονων βροχοπτώσεων.
Έτσι, το παιχνίδι παίζεται με διαφορετικούς κανόνες , με μεσάζοντες, εμπόρους αλλά και συλλογικά σχήματα να προσπαθούν να βρουν και να διακινήσουν τις ελάχιστες εναπομείναντες ποσότητες, βολιδοσκοπώντας σε καθημερινή βάση τους παραγωγούς, προσπαθώντας να τους πείσουν για συνεργασίες , με τους παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται σε ήδη δυσχερή οικονομική θέση , να οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεων και απωλέσουν επιπλέον σημαντικά ποσά.
Βοργιάδης Χρήστος
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τάσος Μπαρτζώκας: Νέα παρέμβαση για τον Κάθετο Άξονα Βέροιας – Νάουσας στον Υφυπουργό Υποδομών Ν.Ταχιάο
- Αίτημα συμπληρωματικών προβλέψεων από την ΕΘΕΑΣ για την αποφυγή αποκλεισμών από τις επενδύσεις αντιχαλαζικής προστασίας
- Ηλεία: Εντοπίστηκαν θερμοκήπια κάνναβης – Μία σύλληψη για κατοχή και καλλιέργεια
- Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ματς Ελλάδα-Σερβία
- Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Triumph Motorcycles σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Μάλτα










