Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου: Ανανέωση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Από το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και όσον αφορά την ανανέωση των πιστοποιητικών γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ανακοινώνονται τα εξής:
1) Στις 21/09/2020 δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 4032 Β΄ η υπ’ αριθμ. 9269/246316 Κ.Υ.Α. «Εθνικό Σχέδιο Δράσης του άρθρου 18 του ν. 4036 με στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά με τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων (L 309)».
2) Σύμφωνα με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα τα αναφερόμενα στο άρθρο 9 «Διάρκεια ισχύος και ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» καθορίζεται η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών, που βρίσκονται σε ισχύ, στα επτά έτη (7) από τα πέντε(5) που ίσχυε μέχρι σήμερα.
3) Ως εκ τούτου, για τους επαγγελματίες παραγωγούς των οποίων το πιστοποιητικό θα έληγε το προσεχές διάστημα και θα χρειαζόταν ανανέωση, η υποχρέωση αυτή μετατίθεται για δύο (2) έτη.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τζάκρη: «Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς της Πέλλας και Ημαθίας, που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν από παγετό στο προανθικό στάδιο»
- Ενημερωτική εκδήλωση στον Πτελεό Μαγνησίας για την προστασία της ελαιοπαραγωγής
- Μέτρα προστασίας για τη γρίπη πτηνών συστήνει η Περιφέρεια Ηπείρου
- ΚΕΟΣΟΕ: Όταν η μετριοπαθής κατανάλωση αποκτά το πλήρες νόημά της. Ο ΠΟΥ δεν εξοστρακίζει το κρασί: "Είμαστε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος"
- Επιστολή ΕΘΕΑΣ προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για τους έκτακτους φορολογικούς ελέγχους στα ΚΥΔ