Ντεμπούτο για τα ελληνικά ακτινίδια στα ιταλικά σχολεία
- Αναρτήθηκε από τον Σάκης Τζωρτζίδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Λίγο πριν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, ξεκίνησε πάλι το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων στο σχολείο.
Όπως αναφέρει το italiafruit.net , μετά την κατανομή των πρώτων καρπών στα παιδιά δημοτικών σχολείων της Ιταλίας , έντονη δυσαρέσκεια επικράτησε στην γείτονα χώρα για την προέλευση και την ποιότητα των φρούτων που δίνονται στους μαθητές.
Πέρυσι συνέβει κάτι αντίστοιχο με την διανομή ισπανικών βερίκοκων καθώς η ιταλική ύπαιθρος ήταν άφθονη στο συγκεκριμένο προϊόν.
Φέτος το πρόγραμμα για τη διατροφή άρχισε στην Καμπανία με ελληνικά ακτινίδια.
Δικαιολογημένη προφανώς η αγανάκτηση που εκφράζουν οι ιταλοί παραγωγοί καθώς βλέπουν την πολιτεία να μην στηρίζει τα εγχώρια προϊόντα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Σάκης Τζωρτζίδης
- World Athletics : Ο Νορβηγός δεκαθλητής Σάντερ Σκοτάιμ πήρε το βραβείο «Fair Play» 2024
- Πολιτική συμφωνία για μια «πρωτοποριακή εταιρική σχέση» ΕΕ και Mercosur
- «Όλη η Ελλάδα ένας βιολογικός ελαιώνας» λέει ο κορυφαίος για το 2023 Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός
- "Ανοίγουν" οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες - Σε διάλογο το υπουργείο Ανάπτυξης με τους παραγωγούς για την ενίσχυση της παρουσίας τους
- Αγρότες: Τα νέα μέτρα στήριξης – Τι ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕθ