Συνάντηση της Υφυπουργού ΑΑ & Τ Ολυμπίας Τελιγιορίδου με την Πρέσβειρα της Χιλής PIA BUSTA
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Την πρέσβειρα της Χιλής κ. Pia Busta δέχθηκε στο γραφείο της η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Η Υφυπουργός και η πρέσβειρα της Χιλής συζήτησαν για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ασφάλειας των τροφίμων, διατροφική επάρκεια, στήριξη των μικρών παραγωγών κ.α.
Η πρέσβειρα της Χιλής ζήτησε την στήριξη της χώρας μας στην πρωτοβουλία που πήρε μέσω του FAO για την ανακήρυξη του έτους 2021 σε έτος φρούτων και λαχανικών. Η κ. Τελιγιορίδου τόνισε πως η Ελλάδα βλέπει θετικά την πρωτοβουλία της Χιλής και πως η χώρα μας θα την στηρίξει.
Σε δήλωσή της η κ. Pia Busta τόνισε «Η επίσκεψη έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει τις σχέσεις της Ελλάδας και της Χιλής, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και επιζητούμε μια καλή συνεργασία».
Από την πλευρά της η κ. Τελιγιορίδου δήλωσε «Οι σχέσεις των δύο χωρών ιστορικά και πολιτισμικά είναι διαχρονικές. Ανταλλάξαμε απόψεις για την συνεργασία μας σε αγροτικά θέματα και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στον πρωτογενή τομέα».

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γιατί η τσουκνίδα είναι ωφέλιμο φυτό;
- Αγροτικές κινητοποιήσεις για επιδοτήσεις και κόστος παραγωγής – Πληρωμές 500 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ έως το τέλος Ιουνίου
- Φάνης Τραγάκης: STOP στις ανοιχτές και χαμηλές τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο
- Ασθένειες και εχθροί του Αμπελιού
- ΑΑΔΕ: 1.500 πολίτες εξυπηρετήθηκαν τις πρώτες 15 ημέρες του myPoint Κεραμεικού