Εκτιμήσεις για μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα από το πέρασμα του "Ζορμπά"
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο αγροτικός τομέας φαίνεται ότι είναι ο μεγάλος χαμένος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από το πέρασμα του «Ζορμπά» στη Μεσσηνία. Φόβοι για μεγάλες ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες του νομού.
Σημαντικές ζημιές φαίνεται ότι έχει υποστεί ο αγροτικός τομέας της Μεσσηνίας από το πέρασμα του κυκλώνα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σοβαρές ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες έχουν καταγραφεί στις περιοχές της Τριφυλίας, της Πυλίας, της Μάνης, αλλά και της Καλαμάτας.
Η έκταση των ζημιών αυτή τη στιγμή δεν έχει αποτυπωθεί σε όλο της το εύρος, ωστόσο, αγρότες από τις συγκεκριμένες περιοχές σημειώνουν ότι η καταστροφή είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τους αγρότες, σημαντικές ζημιές έχει υποστεί ο καρπός της φετινής σοδειάς, αλλά και τα ελαιόδεντρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, από τη Δευτέρα κιόλας κλιμάκια της περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και του ΕΛΓΑ αναμένεται να βρεθούν στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές.
Πηγή:messiniapress.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θέτει υπό την προστασία της το καραγκούνικο αιγοπρόβατο
- Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Τυρνάβου
- Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Παράταση υποβολής αιτήσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων έως 30 Σεπτεμβρίου 2025
- Προς χειρουργείο ο Λουκάκου, θα λείψει έως και 4-5 μήνες