75.000 στρέμματα επλήγησαν από τον χτεσινό παγετό στην Ισπανία (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Νέο χτύπημα από παγετούς στην Ισπανία προκαλλεί απώλειες ύψους 35 εκατ. ευρώ για ζημίες σε 75.000 στρέμματα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Ένωση παραγωγών της Βαλένθιας.
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους νέους παγετούς είναι της la Vall d’Albaida, la Costera y la Ribera Alta.
Όσο αφορά τις καλλιέργειες των πυρηνόκαρπων (Βερίκοκο, ροδάκινο, νεκταρίνι και πλακέ) κυρίως, αλλά και την καλλιέργεια του λωτού, τις πρώιμες ποικιλίες των εσπεριδοειδών και αμυγδάλων γίνεται αναφορά ότι είναι αυτές που επλήγησαν περισσότερο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν μέγεθος ζημίας που αγγίζει το 100% στις περισσότερες περιοχές - όσο αφορά τις πρώιμες ποικιλίες - αν και ο μέσος όρος της ζημιάς υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο 40 με 70% της παραγωγής.

Πηγή βίντεο: Afrucat https://www.facebook.com/Afrucat/videos/1783530505019084/
Πηγή: agroinformacion.com
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης από Ταϊλανδούς ελεγκτές για την πρόσβαση των ελληνικών εσπεριδοειδών στην αγορά της Ταϊλάνδης
- SL2: Πάρτι για την άνοδο από τον ΠΟΤ Ηρακλή
- Εγκαινιάστηκε το νέο ερευνητικό Κέντρο Ορεινότητας «ΟΡΟΣ» του ΕΚΕΤΑ στη Λίμνη Πλαστήρα
- Κάλεσμα Βίο-παραγωγών σε συνάντηση στην Καρδίτσα από τον Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας
- Ανθισμένες ροδακινιές, μουσική και χαμόγελα στη “Μέση” του ροζ με στολισμένα τρακτέρ στο χωράφι