Ελληνικά καινοτόμα θερμοκήπια αυξάνουν την παραγωγή έως και 20%
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Αύξηση παραγωγής έως και 20% μπορεί να υπάρξει στις ντομάτες και πιπεριές που θα αναπτυχθούν στα θερμοκήπια με τη νέου τύπου επικάλυψη που κατασκεύασε η εταιρεία Organic Electronic Technologies με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η επικάλυψη του θερμοκηπίου γίνεται με οργανικά φωτοβολταϊκά , τα οποία είναι εύκαμπτα , ελαφρά, και ευνοούν την βλαστική ανάπτυξη και απόδοση της καλλιέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη πειραματική τέτοια εφαρμογή έγινε πριν από δύο χρόνια από τη συγκεκριμένη εταιρεία σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ.
Το θερμοκήπιο διαστάσεων 12Χ15Χ9 κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε , ενώ προϊόντα τους που σχετίζονται με τις καλλιέργειες αυτού του τύπου, θα παρουσιάσουν οι εταιρείες ltd (Βρετανία), GEOPOLSKA (sp.z.o.o Πολωνία) , IMAGO (sp.k Ουκρανία), GEOTERMIKA THE (Βόρεια Μακεδονία) και BLV GmbH (Γερμανία).
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ Β7 ΤΗΣ ΑGROTICA μπροστά στο περίπτερο 2 ,16, και 10 (είσοδος από Εγνατία)
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συλλυπητήριο μήνυμα Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας για την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καρολίδη
- Πώς μπορεί το bypass να σας σώσει τη ζωή;
- Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Φλικ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό
- Βολιτάκη: Παραβατικές συμπεριφορές μεμονωμένες μπορεί να υπάρχουν - Η Εξεταστική θα καταλήξει αν υπάρχει οργανωμένο σκάνδαλο
- Ολοκλήρωση Εκδήλωσης «Ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια;»