Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική” με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Ημερίδα με θέμα “Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική” με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
“Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική” είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου, κατά τις ώρες 18.00’ – 20.30’, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη – Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.).
Χαιρετισμό στο πλαίσιο της ημερίδας θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νίκος Τζόλλας, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι: Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου (Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Ευστάθιος Αντωνίου (Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος), Χρήστος Τσιρώνης (καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Δημήτριος Λακασάς (CEO Olympia Electronics Α.Ε.) και Συμεών Διαμαντίδης (Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων–ΣΕΒΕ).
“Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η καινοτομία διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον δυνατοτήτων και προκλήσεων, που επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Η δική μας μεγάλη ευθύνη είναι να διασφαλίσουμε ότι η καινοτομία δεν προχωρά χωρίς πυξίδα. Οφείλουμε να θέσουμε κανόνες δεοντολογίας και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο που να προβάλλει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της Τεχνητής Νοημοσύνης και της καινοτομίας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε σε αυτόν τον διάλογο, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να προχωρά με όρους διαφάνειας, συμπερίληψης και ηθικής ευθύνης. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζουμε και την εκδήλωση με θέμα ‘Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική’, που αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά δράση που οργανώνουμε και απευθύνεται στοχευμένα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση”, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νίκος Τζόλλας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο Γιάννης Ανδριανός στο “Do It Green Thessaly”: Η βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη είναι στρατηγική επιλογή για την παραγωγή, τους παραγωγούς και την ανθεκτικότητα της Θεσσαλίας
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
- Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας: Εργάτες γης και βιοπαλαιστές αγρότες στον ίδιο αγώνα για αξιοπρεπή ζωή
- Στη φυλακή ο μεσάζων για το «κανόνι» στον συνεταιρισμό της Μέσης Ημαθίας - Αθώοι άλλοι 8 κατηγορούμενοι
- Τάσος Μπαρτζώκας: 14 νέες θέσεις ιατρών για Βέροια και Νάουσα - Συνεχίζουμε σταθερά, με στόχο ένα ισχυρότερο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους