Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2α Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece 2022

Την διεξαγωγή των 2ων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece 2022”ανακοινώνει σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν από την συμμετοχή τους στα Βραβεία, κερδίζουν:

• Χρηματικά έπαθλα
• Δικτύωση με στρατηγικούς συνεργάτες από καταξιωμένες επιχειρήσεις και θεσμικούς φορείς
• Επέκταση της δραστηριότητας της επιχείρησής τους στο εξωτερικό.
• Ανταποδοτικά οφέλη μεγάλης χρηματικής αξίας όπως υπηρεσίες cloudhosting, συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες networking καθώς και ευνοϊκή αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά σήμερα 6.10.2022 μεκαταληκτική ημερομηνία υποβολής  συμμετοχής την 19ηΟκτωβρίου  2022. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από αξιολογητές εγνωσμένου κύρουςαπό τον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Οι νικήτριες νεοφυείς επιχειρήσεις του διαγωνισμού, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

αβεία από τους Επίσημους Υποστηρικτές

Το Elevate Greece πλαισιώνεται από ένα σημαντικό δίκτυο Επίσημων Υποστηρικτών που δραστηριοποιείται στο χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες, Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και θεσμικοί υποστηρικτές.

Για το 2022, οι κατηγορίες των βραβείων του ElevateGreece είναι οι εξής:

1. Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς – κατόπιν αξιολόγησης από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας-Τεχνολογίας-Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).
2. Ταχύτερα ανερχόμενη νεοφυής επιχείρηση –Ταχύτερη κλιμάκωση την τελευταία τριετία
3. Τεχνοβλαστός (Spinoff) της χρονιάς – Καινοτόμα επιχείρηση προερχόμενη από ερευνητικούς οργανισμούς (Ερευνητικά Κέντρα και ΑΕΙ)
4. Βραβείο Κοινωνικής Συνεισφοράς – Αντίκτυπο σε σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις
5. Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου – Ανάδειξη περιβαλλοντικών λύσεων
6. Βραβείο Γυναικείας επιχειρηματικότητας – Ηγεσία γυναικών στην επιχείρηση
7. Βραβείο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας – Αξιοσημείωτη διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού
8. Βραβείο αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης – Σύγχρονες βιομηχανικές τεχνολογίες (Robotics, AI, 3D printingIoT, κ.ά.)
9. Βραβείο Τουρισμού και Υπηρεσιών Φιλοξενίας – Καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού
10. Βραβείο Βιοεπιστημών & Υγείας – Φαρμάκων – Επίκεντρο η βελτίωση της ανθρώπινης υγείας
11. Κορυφαία νεοφυής επιχείρηση από το οικοσύστημα– Ψηφίζεται αποκλειστικά από το οικοσύστημα του Elevate Greece

Οι εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα Βραβεία, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά – και να διαβάσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα:https://elevategreece.gov.gr/el/national-startup-awards/

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε:

«Η δημιουργία του Elevate Greece είναι μία από τις εμβληματικές πολιτικές μας στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας. Πολύ γρήγορα έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων: εργαλείο χάραξης δημόσιων πολιτικών, σημείο συνάντησης των startups με την ελληνική και παγκόσμια επενδυτική κοινότητα αλλά και χώρος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης  των νεοφυών επιχειρήσεων μεταξύ τους. Στο πλαίσιο του Elevate Greece έχουμε θεσμοθετήσει τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας θέλοντας να αναδείξουμε την έννοια της αριστείας και σ’ αυτόν τον τομέα, όπως και συνολικά στην επιχειρηματικότητα. Εργαζόμαστε με σχέδιο ώστε η Ελλάδα να είναι με τους πρωταγωνιστές του 21ου αιώνα».

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης ΕπενδύσεωνΒουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Τα βραβεία του Elevate Greece αποτελούν πλέον έναν θεσμό για την επιβράβευση και την ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Με το Elevate Greece διαθέτουμε ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος και αποσκοπεί στο να παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο από την Ελλάδα. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και θερμά συγχαρητήρια στους Επίσημους Υποστηρικτές που στηρίζουν έμπρακτα το οικοσύστημα καινοτομίας και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξήτου».

 
Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb