e-ΕΦΚΑ: Nέα ηλεκτρονική υπηρεσία αυτόματης λήξης ασφάλισης μελών Νομικών Προσώπων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
O e-ΕΦΚΑ επεκτείνει την Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών» και στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενους (τ. ΟΑΕΕ και τ. ΤΣΜΕΔΕ) οι οποίοι συμμετέχουν σε Νομικά Πρόσωπα (ΟΕ,ΕΕ, ΕΠΕ,ΙΚΕ,ΑΕ) με την ιδιότητα του εταίρου, ή διαχειριστή ή μέλους Δ.Σ. και επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα διακοπής της ασφάλισής τους στον e-ΕΦΚΑ.
Συγκεκριμένα, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνεται, μέσω διαλειτουργικότητας, από την ΑΑΔΕ για την παύση των ασφαλιστέων δραστηριοτήτων και αυτοματοποιημένα, διακόπτονται η ασφάλιση και η εισφοροδότηση, στην εφαρμογή «Έσοδα - Ασφάλιση Μη Μισθωτών». Με τον τρόπο αυτό καταργούνται μετακινήσεις από και προς τα τοπικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, εξοικονομούνται εργατοώρες και όλη η απαιτούμενη πληροφορία μεταφέρεται αυτόματα μεταξύ ΑΑΔΕ και e-ΕΦΚΑ.
Για την πρόσβαση στην Υπηρεσία o χρήστης εισέρχεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Αρχική-> Εργασία και ασφάλιση-> Ασφάλιση-> Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών (e-ΕΦΚΑ), είτε μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ : www.efka.gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Ελεύθερους Επαγγελματίες/Αυτοαπασχολούμενους->«Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΠΕ Ημαθίας: Ενημέρωση κατόχων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για το νέο πληροφοριακό σύστημα OpenBusiness
- "Η τεχνολογία δεν είναι πολυτέλεια - είναι εργαλείο επιβίωσης για τους αγρότες!" Συνέντευξη Γιάννη Κοντέλλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
- Όταν η ομορφιά συναντά την ασφάλεια - Συνεργασία Top Line Beauty & Εξειδικευμένες Ασφαλιστικές Υπηρεσίες Παπαδόπουλος Λάζαρος Ε.Ε.
- Πρόεδρος ΕΘΕΑΣ στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σκάνδαλο με συμμετοχή αξιωματούχων, στελεχών του Οργανισμού, ψευτοαγρότες και απατεώνες
- Πανελλαδική επιχείρηση - ΟΠΕΚΕΠΕ: 37 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις - Πώς έπαιρναν τις επιδοτήσεις