Υψηλές επιδόσεις για τα φωτοβολταϊκά το 2020
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τεχνολογία
Την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σημείωσε το 2020 η αγορά φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου των Εταιρειών του κλάδου (ΣΕΦ).
Συγκεκριμένα πέρυσι εγκαταστάθηκαν 780 συστήματα συνολικής ισχύος 913 μεγαβάτ, ανεβάζοντας την συνολική εγκατεστημένη ισχύ των φωτοβολταϊκών στη χώρα, στα 3.742 μεγαβάτ.
Ιστορικά, υψηλότερη ήταν η επίδοση μόνο το 2013, όταν εγκαταστάθηκαν μονάδες ισχύος 1043 μεγαβάτ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία:
-Το 2020, η αγορά των συστημάτων αυτοπαραγωγής σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, παραμένοντας παρόλα αυτά σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα του δυναμικού της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν 17 MW νέων συστημάτων με ενεργειακό συμψηφισμό ή εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ της κατηγορίας αυτής στα 51 MW, με τα εμπορικά συστήματα να καλύπτουν ποσοστό άνω του 90% αυτής της ισχύος και τα οικιακά συστήματα να υπολείπονται σημαντικά.
-Το 2020 η αγορά φωτοβολταϊκών συντήρησε (εν μέσω πανδημίας) 42.200 ισοδύναμες θέσεις πλήρους απασχόλησης (άμεσες, έμμεσες και συνεπαγόμενες).
-Η ενεργειακή απόδοση των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα διαμορφώθηκε πέρυσι σε 1485 κιλοβατώρες ανά εγκατεστημένο κολοβάτ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Καρυδόπιτα - Μια ωραία πρόταση για τις αποκριές (συνταγή του Παππού)
- Επιστολή Κουρέτα στο ΥΠΑΑΤ για την πληρωμή των ενισχύσεων για το 2025 σε καλλιεργητές των εκτάσεων της τέως λίμνης Κάρλας
- Στο Delphi Economic Forum Paris η Σέβη Βολουδάκη – Οι δύο άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό
- Ανοίγει στις 9 Φεβρουαρίου το Σύστημα ΟΣΔΕ / ΕΑΕ 2024-2025 για Διορθώσεις και Συμπληρώσεις
- Σαν σήμερα 45 χρόνια από την τραγωδία της «Θύρας 7»