Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Ζαγοράκης : Δεν αποτελούν την αιτία του κακού για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης

Μέσα από τον πρωσοπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Θ. Ζαγοράκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση σχετικά με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Για περισσότερα από 25 χρόνια ζω από κοντά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως ποδοσφαιριστής και ως αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, έζησα έντονες στιγμές χαράς και λύπης. Ως παράγοντας, είδα πολλά πράγματα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, είμαι σε θέση, λοιπόν, να γνωρίζω «από πρώτο χέρι» τι συμβαίνει τώρα και τι συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε μια βαθύτατη κρίση, όλοι βλέπουμε το που οδηγείται, ωστόσο το πρόβλημα υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν προέκυψε τώρα, όποιος το λέει και το πιστεύει, είτε εθελοτυφλεί, είτε υποκρίνεται. Ούτε θα επιτρέψουμε ο ΠΑΟΚ να αποτελέσει το εξιλαστήριο «θύμα» όλων των δεινών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ιβάν Σαββίδης, το ξέρει και ο ίδιος, έκανε λάθος, με την εισβολή του στο γήπεδο, αλλά είχε το θάρρος να το παραδεχθεί, να βγει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων κι από τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να απειλήσει και να βλάψει.

Αντίθετα, διακρίνω μια τάση ισοπέδωσης, απαξίωσης και στοχοποίησης από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία, είναι η μοναδική αιτία του προβλήματος.

Όχι, κύριοι, δεν αποτελούν ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης την αιτία του κακού για όλα όσα συμβαίνουν επί δεκαετίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το έχω αναφέρει πολλές φορές θα το πω και πάλι: Για να βρεθεί η λύση οφείλουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν με ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται κάθε εβδομάδα το πρωτάθλημα να κρίνεται στα δικαστήρια, ούτε να ζούμε όλοι με την απειλή του Grexit.

Οι τίτλοι και οι νίκες πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν καλά όλοι όσοι αποφασίσουν από δω και πέρα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε...

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb