Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κτηνοτρόφοι Αττικής ξεκινούν με ευχές …

Πραγματοποιήθηκε στις 18/1/2023 η δημόσια διαδικτυακή ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής στην τακτική συζήτηση της Τετάρτης, στην πλατφόρμα zoom που χορήγησε το Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα, και οργανώνει η κα Μάγδα Κοντογιάννη, 6932094231, κτηνοτρόφος, Μενίδι Αττικής.

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και ο κ Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής κατέγραψε τις ευχές από τους (κατά αλφαβητική σειρά): κ Νίκος Δημόπουλος (Καβάλα), κ Ηλίας Ευαγγελόπουλος (Αττική), κ Γιώργος Καραμπάτος (Καλαμάτα), κ Γιώργος Κιόσσης (Τρίκαλα), κ Μανώλης Κούλας (Δράμα), κα Ευγενία Κουμάκη (Αθήνα), κα Αθηνά Μιχαηλίδου (Πρόβειο ΚΟΡΔΑΛΗ), κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (Ν. Σκοπός Σερρών), κ Αργύρης Μπαϊρακτάρης (Τύρναβος), κα Αναστασία Μποστανίτη (Ελατοχώρι Πιερίας), κ Ζαφείρης Ναστούλης (Μέγαρα Αττικής), κα Σταυρούλα Παπαγεωργίου (Κιλκίς), κα Μαρία Πολύζου (Μαρκόπουλο Αττικής), κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη (π. Κέντρο Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών), κ Δημήτρης Ρουκάς (Κατερίνη), κα Ειρήνη Σερέτη (Ξανθόγεια Εδέσσης) & κ Δημήτρης Χασάπης (Modesto Brothers), με συντονιστή τον κ Δημήτρη Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα, AgroBus), ενώ την ΑΝΤΑΛΛΗΓΗ ΕΥΧΩΝ παρακολούθησαν περίπου 1100 μέσω facebook και έστειλαν ευχές πολλοί μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ Πέτρος Φιλίππου και η Γραμματέας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κα Όλγα Σταυροπούλου (Αυστρία).

Τις ευχές τους είχαν απευθύνει και τα μέλη της Καθοδηγητικής Επιτροπής του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής την προηγούμενη Τετάρτη, 11/1/2023, μεταξύ των οποίων και οι: Δρ Κατερίνα Γρηγοριάδου, καθ Δημήτριος Κουρέτας, Δρ Θωμάς Παπαχρήστου, καθ Σέρκο Χαρουτουνιάν & καθ Ιωάννης ΧατζηΓεωργίου.

Όλη η συζήτηση ΑΝΤΑΛΛΗΓΗΣ ΕΥΧΩΝ βρίσκεται στο facebook στο προφίλ «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στο https://www.facebook.com/100063644853541/videos/620990806500124.

Της ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΧΩΝ προηγήθηκε συνέντευξη της κας Μάγδας Κοντογιάννη στην εκπομπή AgroBus στο stent.net.tv στις 17/1/2023, στις 13.00 και σε επανάληψη στις 21.00. Μάλιστα πρόθεση της κας Μάγδας Κοντογιάννη είναι, σε συνεργασία με το stent.net.gr, να αξιοποιηθεί το AgroBus για να παρουσιασθούν ή ακόμα και να αναλυθούν μερικές οπτικές της συμβολής της κτηνοτροφίας στην ισορροπία στο περιβάλλον. Τα κατσίκια και τα πρόβατα είναι από τα πρώτα αγροτικά ζώαα που εξημερώθηκαν από τον άνθρωπο, περίπου 11.000 χρόνια πριν και έχουν σημαντική θέση στον Ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία.

Της ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΧΩΝ προηγήθηκε η σειρά διαλέξεων της Δρ Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, οι οποίες γίνονται κάθε Τρίτη στις 18.00-20.00 είτε με φυσική παρουσία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9, ΑΘΗΝΑ), είτε διαδικτυακά. Στις 17/1/2023, η διάλεξη της κας Α. Πολυμέρου-Καμηλάκη είχε θέμα την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ και η κα Μάγδα Κοντογιάννη (Κτηνοτρόφος, Μενίδι), συνεπικουρούμενη από την κα Αθηνά Μιχαηλίδου (Πρόβειο ΚΟΡΔΑΛΗ), ανέπτυξε το θέμα: Η φύση και η ζωή είναι κυκλικές λειτουργίες. Το φυσικό περιβάλλον είναι σταθερό & βιώσιμο (αειφόρο) όσο μεγαλύτερη βιοποικιλότητα έχει. Μάλιστα εξηγήθηκε ότι η χλωρίδα και η πανίδα είναι συμβιωτικές και απαραίτητες για την αειφορία του περιβάλλοντος.

Και μετά τις ευχές της Τετάρτης, 18/1/2023, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής εστιάζεται στο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ της αυθαίρετης προσπάθειας επιβολής μαξιμαλιστικών προδιαγραφών στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, που δεν αρμόζουν στην Ελληνική πραγματικότητα και στο Ελληνικό περιβάλλον. Ο Νόμος 4056/12-3-2012 για την αδειοδότηση των στάβλων φαίνεται ότι είναι ανεδαφικός και αναποτελεσματικός, αφού έντεκα (11) ολόκληρα χρόνια μετά την έκδοσή του, αφήνει το 80% των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα χωρίς άδειες λειτουργίας, και στην Αττική αφήνει χωρίς άδειες το 90% των κτηνοτρόφων. Χωρίς άδειες λειτουργίας οι κτηνοτρόφοι ΔΕΝ μπορούν να πουλήσουν αγροτικά προϊόντα (γάλα, κρέας κλπ), ΔΕΝ μπορούν να χρηματοδοτηθούν για βελτίωση των εγκαταστάσεων, ΔΕΝ μπορούν να κάνουν Οικοτεχνίες μεταποίησης. Ο «απαράδεκτος» Νόμος 4056 μοιάζει σαν αντιγραφή στοιχείων από «ντοκτορά» από κάποια πανεπιστήμια της Ευρώπης, χωρίς επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα. Και βέβαια η «Δυσλειτουργία της Δημόσια Διοίκησης» θα συζητηθεί την Κυριακή, 29 Ιαν 2023, στις 3μμ, στην αίθουσα Foyer του Hyatt στα πλαίσια του Money Show.

Και μετά τις ευχές της Τετάρτης, 18/1/2023, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής θα συμμετέχει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Το κρέας και τα προϊόντα του», που θα γίνει 3, 4 & 5 Φεβ 2023, στα πλαίσια της Zootechnia στην Θεσσαλονίκη στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αίθουσα «Ολυμπιάς». Ειδικότερα την Κυριακή, 5 Φεβ 2023, στις 16.00 εκπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συλλόγου περιφέρειας Αττικής θα παρουσιάσουν την πρόταση για «Αγροτικά Σχολεία Μαθητείας», θα μιλήσουν για τις εμπειρίες από την προώθηση των «Παραδοσιακών τροφών και της Οικοτεχνίας» και θα επισημάνουν ότι «Χωρίς σταθερές χρήσεις γης και άδειες» δεν μπορεί να υπάρξει αγροτική επιχειρηματικότητα.

Και μετά τις ευχές της Τετάρτης, 18/1/2023, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής προτίθεται να οργανώσει διαδικτυακή Προσυνεδριακή Ημερίδα την Τετάρτη, 1 Μαρ 2023, 18.00-22.00 στοχεύοντας στο ότι οι Έλληνες καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν επαρκέστερα για τις σωστές-πραγματικές διαστάσεις της προσφοράς της εκτατικής κτηνοτροφίας στην ευζωία, της προσφοράς στην συνολική υγεία, της προσφοράς της κτηνοτροφίας στην φροντίδα του περιβάλλοντος, της προσφοράς της κτηνοτροφίας σε μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις προσαρμοσμένες στην ελληνική οικονομία, της προσφοράς της κτηνοτροφίας στην αναγέννηση της φύσης, της προσφοράς της κτηνοτροφίας στον αγροτικό τρόπο ζωής και πολλά ακόμα.

Στην ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ για το 2023 ακούστηκε ότι τα αιγοπρόβατα στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης το 2014 ήταν 1.218.000 και το 2022 μείναν δυστυχώς μόνο 797.000 … Τα ορεινά λειβάδια υποβόσκονται, τα όρνια πεθαίνουν και οι λύκοι κατεβαίνουν στα χωριά να βρούνε να φάνε, ενώ τα δάση έχουν «λογγώσει», γίνανε αδιαπέραστα & απορρόφησαν τα επιφανειακά νερά. Ταυτόχρονα συμβαίνει μια περίεργη «βιομηχανοποίηση-υπερσυγκέντρωση» εκτροφών παραγωγικών ζώων. Πλήρης ανισορροπία. Η κτηνοτροφία πεθαίνει και μαζί της και ο πλανήτης …

Με την διαδικτυακή Προσυνεδριακή Ημερίδα την Τετάρτη, 1 Μαρ 2023, 18.00-22.00 η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231, κτηνοτρόφος, Μενίδι), είπε ότι προσπαθούν να ενημερώσουν επαρκέστερα την κοινή γνώμη για την σημαντική συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία και αειφορία του περιβάλλοντος του πλανήτη μας. Και τονίζεται πάντα ότι περιβάλλον είναι τόσο το φυσικό, όσο και το κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό, τεχνολογικό, οικονομικό κλπ.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb