Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Σ. Κεδίκογλου στο ζήτημα στέγασης του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας

Έπειτα από καίρια παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμου Κεδίκογλου και με τη συνεργασία του προέδρου του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ, κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, θετική έκβαση είχε το θέμα της στέγασης του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας.

Η συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού με το Δ.Σ του Συλλόγου, παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, είχε κύριο θέμα συζήτησης την παραχώρηση αυτόνομου χώρου στέγασης του Συλλόγου πλησίον στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Κατερίνης. Πρόβλημα το οποίο επιλύθηκε οριστικά, κατόπιν άμεσης διαχείρισής του από τον ΥφΑΑΤ.

Στη συνέχεια ο κ. Κεδίκογλου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και αναλύθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Ο Υφυπουργός ανέπτυξε την αξία του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και του Ελληνικού σήματος στο μέλι και υπογράμμισε ότι η μόνη απάντηση στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις, είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που θα αποδεικνύει τη γνησιότητά του με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει.

Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε τη σημασία του ισοζυγίου μελιού και επαναβεβαίωσε ότι για την καταχώριση του ελληνικού προϊόντος, πέρα από την ιχνηλασιμότητα που δρομολογείται μέσω του επιστημονικού συμβουλίου του ΥΠΑΑΤ, απαραίτητοι είναι οι αγορανομικοί έλεγχοι.

Επισήμανε ότι παρά τις αρχικές αντιδράσεις και δυσπιστίες που εξέφρασε μερίδα παραγωγών και φορέων, τελικά ο κόσμος της μελισσοκομίας «αγκάλιασε» το Ηλεκτρονικό Μητρώο, συμπληρώνοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την κατακόρυφη αύξηση τόσο του αριθμού των κυψελών που δηλώνονται, όσο και του αριθμού των μελισσοκόμων που εντάχθηκαν στο Μητρώο.

Τέλος, υπενθύμισε τη δέσμευσή του για την προώθηση και την αποτελεσματική στήριξη του κλάδου.

Στη σύσκεψη εκ μέρους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας παραβρέθηκαν: ο πρόεδρος, κ. Νικόλαος Τσερτικίδης, ο αντιπρόεδρος, κ. Κων. Σεραφείμ, η ταμίας, κα. Ιωάννα Ντανά και το μέλος, κ. Νικόλαος Γιαννάτσιος.

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb