Έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην Ιταλία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Η έντονη και αδιάκοπη βροχή για δύο ημέρες, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε θερμοκήπια , καλλιέργειες κηπευτικών, αλλά πολύ πιθανό να επηρεάσει και φρούτα που συγκομίζονται αυτή την περίοδο.
Για άλλη μια φορά, πλημμυρισμένα χωράφια και πολλές ζημιές είχαμε στην Εμίλια Ρομάνια.
Η κακοκαιρία που πλήττει την Εμίλια Ρομάνια και τη βόρεια Μάρκε, καθώς και άλλες περιοχές της Αδριατικής, προκαλεί επίσης ζημιές σε σπίτια και καλλιεργούμενα χωράφια. Η Modigliana είναι ένας από τους δήμους που επλήγησαν περισσότερο στις πλαγιές των λόφων, μια περιοχή με έντονη καλλιέργεια ακτινιδίων. Αλλά ολόκληρη η λοφώδης και επίπεδη περιοχή μεταξύ της Μόντενα και της Cattolica (Ρίμινι) επηρεάζεται, με τους ανθρώπους να φοβούνται μια νέα πλημμύρα όπως αυτή του Μαΐου του 2023.

Οι παραγωγοί αναφέρουν στο freshplaza.com ότι οι καλλιέργειες με κηπευτικά μοιάζουν με χωράφια ρυζιού. Θερμοκήπια με μελιτζάνες , αγγούρια και πιπεριές έχουν πλημμυρίσει και η παραγωγή έχει καταστραφεί.
Η Περιφέρεια Emilia-Romagna και η Πολιτική Προστασία έχουν σημάνει συναγερμό. Για άλλη μια φορά, η κλιματική αλλαγή προκαλεί σημαντικές ζημιές στη γεωργία.
Πολλές καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις στη μητροπολιτική περιοχή της Μπολόνια.
Όσον αφορά τα φρούτα, «πιθανόν να υπάρξουν ζημιές στην όψιμη ποικιλία δαμάσκηνου Angeleno», λέει ο Piergiorgio Lenzarini, πρόεδρος του τμήματος φρούτων και λαχανικών της Confagricoltura Bologna, «η οποία θα μπορούσε να αναπτύξει μούχλα τις επόμενες ημέρες λόγω της υπερβολικής υγρασίας. Παρόμοια κατάσταση θα μπορούσε επίσης να προκύψει για τα όψιμα ροδάκινα που δεν έχουν ακόμη συγκομιστεί, ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα για τα αχλάδια Abate, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη συγκομιστεί, ούτε για τα ακτινίδια»
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αγροτικά νέα: Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Για τα προβλήματα με την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου η ΕΘΕΑΣ ζήτησε να γίνει μια κοινή σύσκεψη με το Υπ. Οικονομικών
- Ο Ολυμπιακός χωρίς Γκαρθία και Έσε απέναντι στην Κηφισιά
- Αγρότες Κρήτης στη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα: Μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν έως τέλη Νοέμβρη να πληρώσουν τη βασική ενίσχυση
- Τάσος Μπαρτζώκας: Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση αποκαθιστά την ισότητα και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γίνονται πράξη
