Αριθμοί κυψελών στην ΕΕ: Η ραχοκοκαλιά της γεωργίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κόσμος
Στις 5 Απριλίου 2023, η Επιτροπή απάντησε στην Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών (ECI) « Σώστε τις μέλισσες και τους αγρότες! δηλώνοντας ότι προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί ότι οι προτάσεις που βρίσκονται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση για την αειφόρο χρήση των φυτοφαρμάκων και την αποκατάσταση της φύσης θα εγκριθούν και στη συνέχεια θα εφαρμοστούν έγκαιρα. Αναγνώρισε τη σημασία των επικονιαστών στη γεωργία ως κρίσιμου μέσου για τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας της ΕΕ και την καταπολέμηση των απωλειών της βιοποικιλότητας. Υπό το πρίσμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας (20 Μαΐου), εξετάζουμε τον αριθμό των κυψελών στις φάρμες της ΕΕ .
Το 2020, υπήρχαν 8,1 εκατομμύρια κυψέλες σε εκμεταλλεύσεις της ΕΕ. Αυτή δεν είναι παρά μια μερική εικόνα όλων των κυψελών στην ΕΕ, επειδή η Αγροτική Απογραφή καταγράφει μόνο τα μελίσσια σε αγροκτήματα (σε ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, τα μελίσσια δεν θεωρούνται μέρος των εκμεταλλεύσεων). Σε εθνικό επίπεδο, η Ρουμανία είχε 1,5 εκατομμύριο μελίσσια σε φάρμες, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Ιταλία και η Ελλάδα αντιπροσώπευαν επιπλέον 1 εκατομμύριο μελίσσια σε αγροκτήματα, με την Ισπανία (0,9 εκατομμύρια μελίσσια), τη Βουλγαρία (0,9 εκατομμύρια) και την Πορτογαλία (0,7 εκατομμύρια) να έχουν την επόμενη υψηλότερη.
Πηγή δεδομένων: ef_lsk_main
Οι μέλισσες διατηρούνται σε όλη την ΕΕ. επικονιάζουν ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών που καλλιεργούνται σε θερμότερα και ψυχρότερα κλίματα. Είναι σε θέση να επιβιώσουν σε ψυχρότερα κλίματα ξεχειμωνιάζοντας στις κυψέλες τους, εξαντλώντας τα αποθέματα μελιού.
Ο υψηλότερος αριθμός κυψελών σε αγροκτήματα σε οποιαδήποτε περιοχή βρέθηκε στην ισπανική περιοχή της Εξτρεμαδούρα (300.220), ακολουθούμενη από την πορτογαλική περιφέρεια Norte (257.040). Η ρουμανική περιφέρεια Nord-Vest (250 510) κατέγραψε τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου
- Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας: Εργάτες γης και βιοπαλαιστές αγρότες στον ίδιο αγώνα για αξιοπρεπή ζωή
- Στη φυλακή ο μεσάζων για το «κανόνι» στον συνεταιρισμό της Μέσης Ημαθίας - Αθώοι άλλοι 8 κατηγορούμενοι
- Τάσος Μπαρτζώκας: 14 νέες θέσεις ιατρών για Βέροια και Νάουσα - Συνεχίζουμε σταθερά, με στόχο ένα ισχυρότερο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους
- Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Ημαθίας για μεροκάματα και παραγωγή - Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Διαβατό