Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού “Messe Wien” και “ΜΑΤΚΑ”
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τουρισμός
Στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού "Messe Wien" και "ΜΑΤΚΑ", που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα στη Βιέννη και στο Ελσίνκι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.
Στο πλαίσιο της έκθεσης "Messe Wien", το αυστριακό κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τουριστικούς πόλους της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων οι παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, τόποι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ο Όλυμπος ως προορισμός για πεζοπορία, ορειβασία και φυσιολατρικές δραστηριότητες και η λίμνη Κερκίνη. Σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αποτέλεσαν, ακόμη, τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και η πόλη της Θεσσαλονίκης ως city break προορισμός.
Στην έκθεση “MATKA”, που προσέλκυσε 58.000 επισκέπτες, καταγράφοντας αύξηση κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν ραντεβού με εκπροσώπους του φινλανδικού τύπου και επαγγελματίες του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών παρουσιάστηκε το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι Φινλανδοί είναι τουρίστες υψηλού εισοδήματος, που προτιμούν να ταξιδεύουν κατά τη χαμηλή περίοδο, εκτός Ιουλίου και Αυγούστου, ενδιαφέρονται για δραστηριότητες στη φύση όπως και για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής που επισκέπτονται. Με την Κεντρική Μακεδονία να συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία, οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την περιοχή.
“Συμμετείχαμε στις εκθέσεις ‘Messe Wien 2025’ και ‘ΜΑΤΚΑ 2025’ στο πλαίσιο της στρατηγικής μας να ενισχύσουμε την παρουσία της Κεντρικής Μακεδονίας στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Η ανταπόκριση του κοινού επιβεβαίωσε ότι η περιοχή μας παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών και των Φινλανδών τουριστών. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές αγορές για μας, καθώς στοχεύουμε και σε πιο ισχυρό οικονομικά κοινό αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”, ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συνάντηση με ΕΚΕ και αν δεν ικανοποιηθούν κινητοποιήσεις έξω από τις βιομηχανίες αποφάσισαν οι αγρότες Πέλλας και Ημαθίας
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Μηλιά
- ΑΑΔΕ: Αποκλειστικά μέσω νέας ψηφιακής εφαρμογήςη δήλωση ρευστών διαθεσίμων στα Τελωνεία από 1/8
- ΕΛΓΑ: Καταβολή 6,2 εκατ. € σε παραγωγούς - Αποζημιώσεις για ζημίες φυτικής παραγωγής και απώλειες ζωικού κεφαλαίου για το 2024 και ενισχύσεις για “Daniel” και “Elias”
- Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση PLANT BASED WORLD EXPO