Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Ημαθία στην έκθεση τουρισμού “Philoxenia”

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΟΥ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ»

  • Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Ημαθία στην φετινή έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, προβάλλοντας τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής αλλά και μοναδικές παραδοσιακές συνταγές του τόπου, σε μια ολοκληρωμένη πρόταση δεκατιανού, με την ονομασία “Imathia’s Brunch”. Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν 10 διαφορετικές συνταγές από όλες τις περιοχές της Ημαθίας, μέσω μιας ακόμη εκδήλωσης προβολής του «Ημαθιώτικου Δεκατιανού» που προωθεί στοχευμένα η Π.Ε. Ημαθίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας.

Το μενού περιελάμβανε τοπικά προϊόντα της Ημαθιώτικης γης, πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, όπως ντομάτα Ριζωμάτων, πιπεριά Αγίου Γεωργίου, ΠΟΠ τυριά Βερμίου, ΠΟΠ ροδάκινα, κεράσια Ροδοχωρίου και φυσικά το ξακουστό Ρεβανί Βέροιας και τα ΠΟΠ ξινόμαυρα κρασιά Νάουσας.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της παρουσίασης του Ημαθιώτικου δεκατιανού, στο περίπτερο της Ημαθίας παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας και Μελίνα - Μαρία Δερμεντζοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO - ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης και Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Βέροιας, Τάσος Παγούρας, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντζιος καθώς και άλλων επαγγελματικών κλάδων και πολλοί άλλοι μαζί με πλήθος επισκεπτών.


ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε:
«Ο στόχος της δράσης αυτής δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της δημοφιλίας του Ημαθιώτικου δεκατιανού και την προβολή των εξαιρετικών σε ποιότητα και γεύση προϊόντων της ημαθιώτικης γης και νομίζω πως ο στόχος αυτός επετεύχθη. Με την πρόταση αυτή, αναδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο μοναδικές συνταγές του τόπου μας, όπως οι παραδοσιακές Βλάχικες πίτες, το ρεβανί Βέροιας, η μάντσα Νάουσας. Δώσαμε την γεύση της παραδοσιακής φιλοξενίας που θα γευθεί οποιοσδήποτε μας επισκεφτεί.
Μένει πλέον να δούμε τις επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης να το εντάσσουν όλο και περισσότερες στο μενού τους, στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης της υψηλής γαστρονομίας της περιοχής μας, ένα δυνατό πλεονέκτημα που θα μπορέσει με το χρόνο να αυξήσει τον τουρισμό στον τόπο μας. Η προβολή των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας είναι για εμάς προτεραιότητα και η προσπάθεια που κάνουμε είναι υπόθεση όλων μας».

Copyright © 2017 "Ημαθιώτικη Γη" | All rights reserved | Development by LEONweb