Δήλωση ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά για Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Τουρισμός
Με αφορμή την 13η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε:
«Ο Οινοτουρισμός είναι μια σύγχρονη εναλλακτική μορφή τουρισμού.
Έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας καθώς ενισχύει τη γεωργία και την ανάπτυξη υπαίθριων και απομακρυσμένων περιοχών μέσα από τους «δρόμους κρασιού», δημιουργώντας ξεχωριστές εμπειρίες για τους οινοτουρίστες και δρόμους ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια.
Κάθε άρωμα που νιώθει ο επισκέπτης σε ένα κτήμα και εμπεριέχεται σε ένα καλό κρασί, συνδέεται με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τα έθιμα και τις συνήθειες του λαού μας.
Η προώθηση του οινοτουρισμού, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας, μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, ως νέου τουριστικού δρόμου.
Άλλωστε ο οίνος, ως προϊόν, είναι εθνικό προϊόν.
Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτή η διαπίστωση.
Αρκεί η υπενθύμιση του στίχου του Ελύτη, ότι «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα αμπέλι, μια ελιά κι ένα καράβι…».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για το Αμπέλι
- Europa League: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και άλλες 22 ομάδες κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase
- Δήλωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την απώλεια του Απόστολου Βεσυρόπουλου
- Η καρδιά του αμπελιού χτυπά στην 1η Γιορτή Τρύγου στο Δαμάσι Τυρνάβου
- Θέση εργασίας Easy Education – Βοηθός λογιστηρίου/Διοικητική Υποστήριξη