Παρέμβαση του πρώην Υπουργού στη Βουλή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και για τις προχθεσινές καταστροφικές ζημιές στην Αλμωπία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πολιτική
Παρέμβαση του πρώην Υπουργού στη Βουλή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και για τις προχθεσινές καταστροφικές ζημιές στην Αλμωπία.
Λήψη μέτρων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης στα δάση και στη γεωργία.
Ειδική αναφορά στην προχθεσινή ανεμοθύελλα που έπληξε την Αλμωπία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες, ιδιαίτερα στη σπαραγγοκαλλιέργεια, η οποία επλήγη και από τις έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις του τελευταίου διμήνου.
Η διαχείριση των δασών να γίνεται αποκλειστικά από τους δασικούς συνεταιρισμούς και τους δασεργάτες – υλοτόμους, που αποτελούν τους φυσικούς προστάτες του δάσους.
Παροχή ουσιαστικών κινήτρων και σύγχρονων υλικοτεχνικών μέσων, ώστε να στηριχθεί έμπρακτα το επάγγελμα του δασεργάτη, το οποίο φθίνει.
Ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών με προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων, καθώς και με μέσα μεταφοράς.
Ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχάρη τον Υπουργό για τη συνέπεια που τον διακρίνει, καθώς ως βουλευτής στήριξε τις τροπολογίες Καρασμάνη για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και, ως Υπουργός, αύξησε το ποσοστό εισαγωγής στην Πυροσβεστική Ακαδημία στους πολύτεκνους και τρίτεκνους στο 10%.
Ακολουθεί το βίντεο.
https://youtu.be/u4eH4HPyXlk?feature=shared
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Κατέληξε ο 58χρονος που είχε καταπλακωθεί από εκσκαφέα στο Βόλο | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIG.GR
- Στα χωριά του Δήμου της Νάουσας τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης
- Super League: Τα συμβόλαια του Big-4 που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι
- Π.Ε. Ημαθίας: Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης χρήσης εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή ΕΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ
- "'Εφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Στέφανος Μπορμπόκης - Βαρύ πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο